Number of the records: 1  

Metodika hodnocení ekologického stavu útvarů povrchových vod tekoucích (kategorie řeka) pomocí biologické složky ryby

  1. 1.
    0532656 - ÚBO 2021 RIV CZ cze L3 - Certified Methodologys
    Janáč, Michal - Jurajda, Pavel - Polášek, M. - Němejcová, D.
    Metodika hodnocení ekologického stavu útvarů povrchových vod tekoucích (kategorie řeka) pomocí biologické složky ryby.
    [Methodology of ecological status assessment of surface water bodies (category river) using fish fauna.]
    Internal code: CM-2019/3701/-16 ; 2020
    Technical parameters: ENV/2020/20481
    Economic parameters: Metodika je využívána ve vodohospodářské praxi v rámci procesu plánování v oblasti vod, a to orgány státní správy, správci toků (podniky povodí), AOPK, vodoprávní úřady i výzkumnými organizacemi a vysokými školami.
    Certifying body: Ministerstvo životního prostředí, Vršovická 65, 100 10 Praha 10. Certificate issue date: 04.02.2020
    Institutional support: RVO:68081766
    Keywords : ecological status * WFD * methodology * fish
    OECD category: Ecology
    https://www.mzp.cz/C1257458002F0DC7/cz/prehled_akceptovanych_metodik_tekoucich_vod/$FILE/OOV_hodnoceni_ryby_20191231.pdf

    Metodika stanovuje způsob hodnocení ekologického stavu útvarů povrchových vod tekoucích (kategorie řeka) pomocí biologické složky ryby v souladu s Rámcovou směrnicí Evropské unie 2000/60/ES o vodách a národními právními předpisy v této oblasti. Metodika je aktualizací metodiky Horký a Slavík (2011) a je plně využitelná při plánování v oblasti vod. Ekologický stav je hodnocen do pěti kvalitativních tříd na základě srovnání s referenčními společenstvy.

    Methodology specifies ecological quality assessment of river water bodies using BQE fish according to the Water Framework Directive (WFD, 2000/60/ECC) and national legislation requirements in this field. This methodology is fully useable in water management planning. Ecological status is classified into five classes on the base of comparison with reference conditions.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0311084

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.