Number of the records: 1  

Způsob přípravy směsi proteinů a aminokyselin s převažujícím obsahem kyseliny asparagové.

  1. 1.
    0470145 - ÚCHP 2017 RIV cze P - Patent Document
    Hanika, Jiří - Šolcová, Olga - Hajšlová, J. - Zachariášová, M. - Jírů, M. - Kaštánek, P. - Bízková, Z. - Hrstka, Z. - Fulín, T.
    Způsob přípravy směsi proteinů a aminokyselin s převažujícím obsahem kyseliny asparagové.
    [A Method of Preparing a Mixture of Proteins and Amino Acids with a Predominant Content of Aspartic Acid.]
    2016. Owner: Ústav chemických procesů AV ČR, v. v. i. - Vysoká škola chemicko-technologická v Praze - ECOFUEL, s.r.o.- RABBIT Trhový Štěpánov, a.s. Date of the patent acceptance: 07.12.2016. Patent Number: 306431
    Institutional support: RVO:67985858
    Keywords : proteins * amino acids * hydrolysis
    Subject RIV: CI - Industrial Chemistry, Chemical Engineering
    OBOR OECD: Chemical process engineering
    https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/306/306431.pdf

    Způsob přípravy směsi proteinů a aminokyselin s převažujícím obsahem kyseliny asparagové hydrolýzou materiálu obsahujícího peří a/nebo živočišné chrupavky, podle kterého se hydrolýza provádí v prostředí reakční směsi obsahující vodu a kyselý katalyzátor na bázi organické kyseliny obsahujících jednu, nebo několik karboxylových skupin, rozpustné ve vodě a s hodnotou pKa nižší než 4, v promíchávaném vsádkovém reaktoru po dobu 0,5 až 10 h v rozmezí teplot 90 až 150 oC a při minimálním tlaku od 0,1 MPa.

    A method of preparing a mixture of proteins and amino acids with a predominant content of aspartic acid by hydrolysis of a material containing feathers and/or animal cartilages, according to which the hydrolysis is performed in a reaction mixture containing water and an acid catalyst on the basis of an organic acid containing one or more carboxyl groups, soluble in water and with the pKa value lower than 4, in a stirred batch reactor for 0.5 to 10 hours, in the temperature range from 90 to 150°C and at the minimum pressure from 0.1 MPa.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0267862
    FileDownloadSizeCommentaryVersionAccess
    306431.pdf7236.7 KBPublisher’s postprintopen-access
     
Number of the records: 1