Number of the records: 1
Potravinářský výrobek typu sirupu s obsahem smrkových výhonků a lignanů
- 1.0469755 - ÚVGZ 2017 RIV cze P1 - User Module
Vokurka, J. - Kopal, J. - Kýhos, K. - Strohalm, J. - Houška, M. - Landfeld, A. - Novotná, P. - Híc, P. - Balík, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda
Potravinářský výrobek typu sirupu s obsahem smrkových výhonků a lignanů.
[Food product-type of syrup containing spruce shoots and lignans.]
2016. Owner: Kitl s.r.o. - Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i. - Zahradnická fakulta Mendelovy univerzity v Brně. - Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i. Date of the utility model acceptance: 21.06.2016. Utility model number: 29560
R&D Projects: GA MŠMT(CZ) LO1415
Institutional support: RVO:67179843
Keywords : syrup * spruce shoots * lignans * extract
Subject RIV: GM - Food Processing
http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0029/uv029560.pdf
Jedná se o potravinářský výrobek typu sirupu připravený na bázi koncentrovaného cukerného roztoku, například fruktózy nebo invertního cukru, do kterého se přidá definované množství tlakovaného nebo zamrazeného homogenátu ze smrkových výhonků a extrakt lignanů ze smrkových suků ve formě lihového roztoku převládajícího 7- hydroxymatairesinolu (HMR). S výhodou lze dále přidat též definované množství kyseliny askorbové. Mladé smrkové výhonky obsahují silice, dále velké množství vitaminu C a kemferol.
This is a food product type of syrup prepared on the basis of the concentrated sugar solution, such as fructose or invert sugar, to which is added a defined quantity of pressurized or frozen homogenate of spruce shouts and the extract of lignans from spruce knots in the form of alcohol solution of prevailing 7- hydroxymatairesinol (HMR). It is advantageous to also add further defined amount of ascorbic acid. Young spruce shoots contain essential oils, as well as large amounts of vitamin C and kemferol.
Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0267551
Number of the records: 1