Number of the records: 1  

Způsob zpracování peří.

  1. 1.
    0456852 - ÚCHP 2016 RIV cze P - Patent Document
    Sobek, Jiří - Veselý, Václav - Punčochář, Miroslav - Drahoš, Jiří
    Způsob zpracování peří.
    [Feather Treatment Process.]
    2015. Owner: Ústav chemických procesů AV ČR, v. v. i. Date of the patent acceptance: 23.12.2015. Patent Number: 305684
    Institutional support: RVO:67985858
    Keywords : hydrolytic reaction * feather treatment process * suspension
    OECD category: Chemical process engineering
    https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/305/305684.pdf

    Způsob zpracování peří hydrolytickou reakcí za vzniku hydrolyzátu s obsahem aminokyselin, podle kterého se peří podrobí hydrolýze v prostředí reakční směsi obsahující vodu a oxid uhličitý v hmotnostním poměru oxidu uhličitého k vodě 1:50 až 1:10, při teplotě v rozmezí 100 až 200 °C a při minimálním tlaku od 1 MPa. Po ukončení hydrolýzy se vzniklá suspenze rozdělí na kapalnou a pevnou fázi, přičemž kapalná fáze se použije pro přípravu hnojiva a tuhá fáze se použije jako krmivo nebo jako organické hnojivo.

    The present invention provides a feather treatment process through hydrolytic reaction, which gives rise to a hydrolyzate containing amino acids, wherein the invention is characterized in that feather is subjected to hydrolysis in the environment of a reaction mixture containing water and carbon dioxide in weigh ratio of the carbon dioxide to water 1:50 to 1:10, at a temperature in the range of 100 to 200 degC and at a minimum pressure from 1 MPa. After finish of hydrolysis, the obtained suspension is separated into a liquid and solid phases, whereby the liquid phase is then used for the preparation of a fertilizer while the solid phase is used as a feed or as an organic fertilizer.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0257312

     
    FileDownloadSizeCommentaryVersionAccess
    305684.pdf11302.2 KBPublisher’s postprintopen-access
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.