Number of the records: 1
Mošt, víno nebo nápoj na bázi vína se zvýšeným obsahem přírodních lignanů
- 1.0455057 - ÚVGZ 2016 RIV cze P1 - User Module
Balík, J. - Híc, P. - Soural, I. - Tománková, E. - Houška, M. - Strohalm, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Moos, M. - Marešová, I.
Mošt, víno nebo nápoj na bázi vína se zvýšeným obsahem přírodních lignanů.
[Must, wine or beverage based on wine with increased content of natural ligands.]
2014. Owner: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta – Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů – Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i. - Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i. Date of the utility model acceptance: 20.11.2014. Utility model number: 27508
R&D Projects: GA MŠMT(CZ) ED1.1.00/02.0073
Institutional support: RVO:67179843
Keywords : grape wine * must * natural ligands
Subject RIV: GM - Food Processing
http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027508.pdf
Užitný vzor popisuje způsob výroby moštu, vína, nebo nápoje na bázi vína se zvýšeným obsahem přírodních lignanů, zejména 7-hydroxymatairesinolu (HMR), získaných extrakcí suků smrku ztepilého a obsahující v 1 litru nápoje minimálně 10 mg lignanů.
The utility model describes a method of producing must, wine or wine-based beverages with an increased content of natural lignans, particularly 7-hydroxymatairesinol (HMR), obtained by extraction of knots of Norway spruce and containing in one liter of beverage at least 10 mg of lignans.
Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0255702
Number of the records: 1