Number of the records: 1  

Sledování kvalitativních a kvantitativních změn proteomu ječmene na úrovni odrůdových rozdílů a změn v důsledku sladování

  1. 1.
    0384356 - ÚIACH 2013 RIV CZ cze K - Conference Paper (Czech conference)
    Flodrová, Dana - Benkovská, Dagmar - Bobálová, Janette
    Sledování kvalitativních a kvantitativních změn proteomu ječmene na úrovni odrůdových rozdílů a změn v důsledku sladování.
    [Monitoring of quantitative and qualitative barley proteome changes within different varieties and malting process.]
    Sborník příspěvků. XLII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin. Praha: VŠCHT v Praze, 2012 - (Cejpek, K.; Špicner, J.), s. 116-119. ISBN 978-80-7080-839-9.
    [Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin /62./. Skalský Dvůr (CZ), 21.05.2012-23.05.2012]
    R&D Projects: GA MŠMT 1M0570; GA ČR(CZ) GPP503/12/P395
    Institutional research plan: CEZ:AV0Z40310501
    Keywords : barley * protein profile * iTRAQ quantification * mass spectrometry
    Subject RIV: CB - Analytical Chemistry, Separation

    V této práci bylo analyzováno několik sladovnických odrůd ječmene jarního, které mají široké uplatnění ve sladovnictví a pivovarnictví a patří mezi doporučené odrůdy vhodné pro výrobu „Českého piva“. Relativní kvantifikace vybraných proteinů a jejich porovnání bylo realizováno pomocí kombinace isotopového značení peptidů (iTRAQ) a hmotnostní spektrometrie. Proteiny obilky ječmene byly separovány pomocí HPLC na koloně SEC-3 a vybrané identifikované proteinové frakce (beta-glukosidasa a beta-amylasa) byly následně použity pro isotopové značení. V obou případech lze sledovat značný nárůst zastoupení daného proteinu v důsledku sladování.

    Various European barley cultivars recommended as the varieties suitable for the production of the Czech beer were analyzed in this work. Relative quantification of chosen protein and their comparison was evaluated using the combination of isotopic peptides labeling (iTRAQ) and mass spectrometry. Barley grain proteins were separated by HPLC on the SEC-3 column and chosen identified protein fractions were subsequently used for iTRAQ labeling.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0214039

     
    FileDownloadSizeCommentaryVersionAccess
    20120114.pdf33.3 MBAuthor’s postprintopen-access
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.