Number of the records: 1  

Způsob přípravy krystalické formy oxidu titaničitého

  1. 1.
    0381660 - ÚCHP 2013 RIV cze P - Patent Document
    Šolcová, Olga - Matějová, Lenka - Klusoň, Petr - Cajthaml, T.
    Způsob přípravy krystalické formy oxidu titaničitého.
    [Preparation of TiO2 Crystalline Phase.]
    2012. Owner: Ústav chemických procesů AV ČR, v. v. i. Date of the patent acceptance: 02.08.2012. Patent Number: 303439
    R&D Projects: GA AV ČR KAN400720701
    Institutional support: RVO:67985858
    Keywords : crystalline TiO2 * extraction * sol-gel
    Subject RIV: CI - Industrial Chemistry, Chemical Engineering
    http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1071199&lan=cs

    Při způsobu přípravy krystalické formy oxidu titaničitého ze surového gelového meziproduktu se surový gelový meziprodukt podrobí dvoustupňové kombinované extrakci podkritickou vodou a následně podkritickým nebo nadkritickým methanolem do stavu krystalizace, zformuje se mikro-mezoporézní struktura se specifickým povrchem nad 100 mSUP2/SUP/g produktu a následně se redukuje obsah organických látek v produktu pod 0,2 % elementárního C. Požadované velikosti póru lze získat regulací teploty extrakce v rozmezí 100 až 250 °C za konstantních tlaků v intervalu 5 až 30 MPa ve druhém stupni extrakce.

    TiO2 crystalline phase is prepared from the gel intermediate by combinated two-step extraction by subcritical water and subsequently by subcritical or supercritical methanol. The total crystalization and the forming of microporous-mesoporous structure with the specific surface area above 100m2/g together with the reduction of organic compound content under 0.2% elemtal C occur during extraction process. Required pore-sizes are obtained by the regulation of extraction temperature in the range 100-250°C at constant pressure in the range 5-30MPa.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0212076

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.