Number of the records: 1  

Způsob zplyňování upravené biomasy a zařízení k jeho provádění

  1. 1.
    0380064 - ÚCHP 2013 RIV cze P - Patent Document
    Svoboda, Karel - Smetana, J. - Štojdl, J. - Šulc, J. - Vacek, J.
    Způsob zplyňování upravené biomasy a zařízení k jeho provádění.
    [Method and Apparatus/Equipment for Gasification of Adapted Biomass.]
    2012. Owner: Ústav chemických procesů AV ČR, v. v. i. Date of the patent acceptance: 09.07.2012. Patent Number: 303367
    Institutional support: RVO:67985858
    Keywords : biomass * gasification * co-current
    Subject RIV: CI - Industrial Chemistry, Chemical Engineering
    http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1687986&lan=cs

    Cílem vynálezu je navržení a vytvoření jednostupňového systému kombinace sušení a částečné pyrolýzy, zplyňování upravené biomasy v souproudém, stoupajícím uspořádání toku upravené biomasy a zplyňovacího media, jednoduché, bezšrotové uspořádání, horní vyrovnaná hladina koksíku z biomasy pro omezení zkratových cest plynu, dosažení výhřevnosti suchého plynu nad 5 MJ/Nm3, dosažení kondenzační teploty dehtových sloučenin v plynu přiváděném ke spalovacímu motoru pod 20 °C a omezení koncentrace amoniaku v kondenzované vodě.

    The invention is aimed at integral one stage process of drying, partial pyrolysis and gasification of adapted biomass in up-ward, co-current arrangement of gasification medium and solid biomass (preferably wood) flow. The method of gasification is based on grate-less arrangement and has advantage in uniform upper level of ascending biomass/char, in reduction of gas bypass and short circuit flows, in attaining lower heating value of the producer gas over 5 MJ/Nm3, in condensation temperature of tar compounds in producer gas below 20 oC and in limitation of ammonia concentration in condensing water from the gas.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0210880

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.