Number of the records: 1  

Zařízení na pěstování a komplexní zpracování řasové biomasy bohaté na polysacharidy na výrobu bioetanolu a výživového/krmivového doplňku

  1. 1.
    0375134 - MBÚ 2012 RIV CZ cze P1 - User Module
    Brányik, T. - Maršálková, B. - Melzoch, K. - Brányiková, Irena - Novák, P. - Doucha, Jiří - Zachleder, Vilém
    Zařízení na pěstování a komplexní zpracování řasové biomasy bohaté na polysacharidy na výrobu bioetanolu a výživového/krmivového doplňku.
    [Device for culturing and complex utilization of biomass of alga enriched for polysaccharides for production of bioethanol and food/feed additive.]
    2011. Owner: Mikrobiologický ústav AV ČR, v. v. i. - TERMIZO, a.s. Liberec - Vysoká škola chemicko-technologická v Praze. Date of the utility model acceptance: 31.01.2011. Utility model number: 21678
    R&D Projects: GA MŠMT OE09025
    Institutional research plan: CEZ:AV0Z50200510
    Keywords : Bioethanol * algae
    Subject RIV: EE - Microbiology, Virology
    http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1575491&lan=cs

    Technické řešení se týká zařízení pro pěstování a zpracování biomasy jednobuněčných řas zahuštěním buněčné suspense, její mechanickou desintegrací, následnou enzymovou hydrolýzou polysacharidů na zkvasitelné sacharidy, částečnou enzymovou hydrolýzou proteinů, fermentací, destilací, rektifikací na bioetanol, zatímco nerozpustná frakce biomasy představuje vysoce kvalitní výživový/krmivový doplněk

    Technical solution concerns a device for culturing and utilization of biomass of unicellular alga by thickening of cell suspension, its mechanical disintegration, followed hydrolysis of polysaccharides into fermentable saccharides, partial enzymatic hydrolysis of proteins, fermentation, distillation, rectification to bioethanol, while unsoluble biomass fraction shoul be used as high quality food/feed additive
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0207874

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.