Number of the records: 1
Mikroreologie emulgovaných tuků
- 1.0332463 - ÚH 2010 SK cze C - Conference Paper (international conference)
Štern, Petr - Pokorný, J.
Mikroreologie emulgovaných tuků.
[Microrheology of emulsified fats.]
Zborník prednášok z XLVII. medzinárodnej konferencie z technológie a analytiky tukov. Bratislava: Palma Group, 2009, s. 160-162. ISBN 987-80-227-3097-6.
[Medzinárodná konferencia z technológie a analytiky tukov /47./. Tatranská Lomnica (SK), 20.05.2009-22.05.2009]
Institutional research plan: CEZ:AV0Z20600510
Keywords : rheology * emulsified fats * RheoScope1 * microscopic structure
Subject RIV: BK - Fluid Dynamics
Emulgované tuky jsou z hlediska reologie tixotropní viskoplastické látky. Pomocí rotačního reometru RheoScope 1 (reometr+mikroskop) lze velmi přesně stanovit a zobrazit mez toku, orientaci částic emulze při smykovém namáhání a stabilitu emulze.
Emulsified fats are from the point of view of rheology thixotropic vicoplastic bodies. With the use of rotational rheometer RheoScope 1 (rheometer+microscope) it is possible determinated and visualised the yield value, the orientation of emulsion particles by shear stress and emulsion stability.
Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0177716
Number of the records: 1