Number of the records: 1
Improved identification of hordeins by cysteine alkylation with 2-bromoethylamine, SDS-PAGE and subsequent in-gel tryptic digestion
- 1.0331704 - ÚIACH 2010 RIV GB eng J - Journal Article
Řehulková, Helena - Marchetti-Deschmann, M. - Pittenauer, E. - Allmaier, G. - Řehulka, Pavel
Improved identification of hordeins by cysteine alkylation with 2-bromoethylamine, SDS-PAGE and subsequent in-gel tryptic digestion.
[Vylepšená identifikace hordeinů pomocí alkylace cysteinu 2-bromethylaminu, SDS-PAGE a následnému in-gel štěpení.]
Journal of Mass Spectrometry. Roč. 44, č. 11 (2009), s. 1613-1621. ISSN 1076-5174. E-ISSN 1096-9888
R&D Projects: GA MŠMT 1M0570; GA MŠMT 1M06030
Institutional research plan: CEZ:AV0Z40310501
Keywords : cysteine alkylation * 2-bromoethylamine (BEA) * hordeins * protein identification
Subject RIV: CB - Analytical Chemistry, Separation
Impact factor: 3.411, year: 2009
The improvement of proteomic identification of hordeins (major storage protein of barley) is described. The approach is based on the increase of number of cleavage sites by chemical modification of cysteines with 2-bromoethylamine.
V práci je popisována možnost zlepšení identifikace hordeinů (hlavní zásobní proteiny ječmene). Postup je založen na zvýšení počtu štěpných míst pomocí chemické modifikace cysteinů 2-bromethylenem.
Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0177151
Number of the records: 1