Number of the records: 1  

Effects of restrained sampling space and nonplanar amino groups on free-energy predictions for RNA with imino and sheared tandem GA base pairs flanked by GC, CG, iGiC or iCiG base pairs

  1. 1.
    0328538 - BFÚ 2010 RIV US eng J - Journal Article
    Yildirim, I. - Stern, H.A. - Šponer, Jiří - Špačková, Naďa - Turner, D.H.
    Effects of restrained sampling space and nonplanar amino groups on free-energy predictions for RNA with imino and sheared tandem GA base pairs flanked by GC, CG, iGiC or iCiG base pairs.
    [Efekt omezeného sámplování a neplenárních aminoskupin na volnou energii predikcí pro RNA s imino a "sheared" hromadnými páry bází GA obklopenými páry GC, CT, iGiC nebo iCiG.]
    Journal of Chemical Theory and Computation. Roč. 5, č. 8 (2009), s. 2088-2100. ISSN 1549-9618. E-ISSN 1549-9626
    R&D Projects: GA AV ČR(CZ) IAA400040802; GA MŠMT(CZ) LC06030
    Grant - others:GA ČR(CZ) GA203/09/1476
    Program: GA
    Institutional research plan: CEZ:AV0Z50040507; CEZ:AV0Z50040702
    Keywords : base pairs * NMR * amber force field
    Subject RIV: BO - Biophysics
    Impact factor: 4.804, year: 2009

    Guanine-adenine (GA) base pairs play important roles in determining the structure, dynamics, and stability of RNA. Calculations reported here test the thermodynamic integration (TI) approach with the amber99 force field by comparing computational predictions of free energy differences with the free energy differences expected on the basis of NMR determined structures of the RNA motifs.

    Guanino adeninové páry bází hrají důležitou roli při určení struktury, dynamiky a stability RNA. Předložené výpočty testují přístup termodynamické integrace se silovým polem amber99 srovnáním vypočtených předpovědí rozdílů volných energií s rozdíly volných energií očekávaných na základě struktur RNA motivů určených pomocí NMR.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0174831

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.