Number of the records: 1  

J/ψ production in √s.sub.NN./sub.=200 GeV Cu+Cu collisions

  1. 1.
    0322429 - FZÚ 2009 RIV US eng J - Journal Article
    Adare, A. - Afanasiev, S. - Aidala, C. - Kubart, J. - Mašek, L. - Mikeš, P. - Tomášek, Lukáš - Vrba, Václav
    J/ψ production in √sNN=200 GeV Cu+Cu collisions.
    [J/ψ produkce v √sNN=200 GeV Cu+Cu srážkách.]
    Physical Review Letters. Roč. 101, č. 12 (2008), 122301/1-122301/6. ISSN 0031-9007. E-ISSN 1079-7114
    R&D Projects: GA MŠMT LA08015; GA MŠMT 1P04LA211; GA ČR GA202/05/0653
    Institutional research plan: CEZ:AV0Z10100502
    Keywords : J/ψ production * Cu+Cu collisions
    Subject RIV: BF - Elementary Particles and High Energy Physics
    Impact factor: 7.180, year: 2008

    Yields for J/psi production in Cu+Cu collisions at s(NN)=200 GeV have been measured over the rapidity range |y|<2.2 and compared with results in p+p and Au+Au collisions at the same energy. The Cu+Cu data offer greatly improved precision over existing Au+Au data for J/psi production in collisions with small to intermediate numbers of participants, in the range where the quark-gluon plasma transition threshold is predicted to lie. Cold nuclear matter estimates based on ad hoc fits to d+Au data describe the Cu+Cu data up to Npart 50, corresponding to a Bjorken energy density of at least 1.5 GeV/fm3.

    Výnosy for J/ψ produkci v Cu+Cu srážkách v s(NN)=200 GeV byly měreny přes rozsah rapidity |y|<2.2 a srovnány s výsledky p+p a Au+Au srážek se stejnou energií. Cu+Cu data nabízejí značně lepší přesnost než existující Au+Au data pro J/ψ produkci ve srážkách s malým až středně velkým počtem účastníků v rozsahu, kde se předpokládá, že leží práh přechodu kvark-gluonového plasmatu. Odhady studené nukleární hmoty založené na ad hoc fitech k d+Au datům popisují Cu+Cu data až do Npart 50, což koresponduje s hustotou Bjorkenovy energie alespoň 1.5 GeV/fm3.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0170684

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.