Number of the records: 1  

Antioxidative Potential of Root Extracts from Certain Ranunculaceae Species

  1. 1.
    0317535 - ÚCHP 2009 GB eng C - Conference Paper (international conference)
    Malík, J. - Sajfrtová, Marie - Kokoška, L.
    Antioxidative Potential of Root Extracts from Certain Ranunculaceae Species.
    [Antioxidační aktivita extraktů z kořenů určitých druhů Ranunculaceae.]
    Delegate Manual. -: Elsevier, 2008, P041. ISBN N.
    [European Food Congress /1./. Ljubljana (SI), 04.11.2008-09.11.2008]
    R&D Projects: GA ČR GA525/08/1179
    Institutional research plan: CEZ:AV0Z40720504
    Keywords : antioxidant activity * ranunculacae root extracts * DPPH test
    Subject RIV: CI - Industrial Chemistry, Chemical Engineering
    www.foodcongress.eu

    In this study antioxidant activity of 13 plant species belonging to family Ranunculaceae was evaluated.

    V této práci byla vyhodnocena antioxidační aktivita 13 druhů rostlin z čeledi Ranunculaceae. U všech vzorků se účinná koncentrace pro regulaci produkce 50 % kyslíkových radikálů(EC50) pohybovala od 22,91 do 454,70 míg/ml. Nejsilnější aktivitu vykazovaly kořeny A. hupehensis, A. spicata a C. europaea. Všechny tři druhy přesáhly aktivitu kořenů C. racemosa, známých vysokou zhášecí radikálovou aktivitou, což je činí perspektivními pro další výzkum nových zdrojů antioxidantů.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0167153

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.