Number of the records: 1  

Ovlivnění nutriční hodnoty svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio) a tolstolobika bílého ( Hypophthalmichtys molitrix) cyanobakteriemi

  1. 1.
    0317369 - BÚ 2009 RIV CZ cze J - Journal Article
    Palíková, M. - Mareš, J. - Pašková, Veronika - Kopp, R. - Adamovský, Ondřej - Hilscherová, Klára - Bláha, Luděk - Navrátil, S.
    Ovlivnění nutriční hodnoty svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio) a tolstolobika bílého ( Hypophthalmichtys molitrix) cyanobakteriemi.
    [Intenference in nutritive value of muscle of common carp (Cyprinus carpio) and silver carp (Hypophthalmichtys molitrix) by cyanobacteria.]
    Bulletin VÚRH Vodňany. Roč. 43, č. 3 (2007), s. 99-106. ISSN 0007-389X.
    [Toxicita a biodegradabilita odpadů a látek významných ve vodním prostředí /13./. Vodňany, 18.06.2007-20.06.2007]
    R&D Projects: GA MŠMT(CZ) 1M0571
    Institutional research plan: CEZ:AV0Z60050516
    Keywords : cyanobacteria * bioindicators * nutritive value
    Subject RIV: EF - Botanics

    Cílem této studie bylo zjistit zda a jakým způsobem je ovlivněna kvalita rybího masa přítomností vodního květu sinic ve vodách. Dále bylo posouzeno složení - spektrum mastných kyselin, aminokyselin a koncentrace microcystinu-LR ve svalovině.

    The aim of this study was to find out whether and how the presents of water blooms of cyanobacteria affects quality of fish meat, its biochemical composition including the spectrum of fatty acids and amino acids and concentration of microcystin- LR in muscles.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0167033

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.