Number of the records: 1  

Termodynamický rozbor parciální oxidace bioodpadu a rafinerských zbytků

  1. 1.
    0306870 - ÚCHP 2008 RIV CZ cze C - Conference Paper (international conference)
    Tukač, V. - Hanika, Jiří - Veselý, Václav - Lederer, J. - Nečesaný, F.
    Termodynamický rozbor parciální oxidace bioodpadu a rafinerských zbytků.
    [Thermodynamics of Biowaste and Refinery Waste Partial Oxidation.]
    Sborník přednášek. Vol. 1. Praha: PetroChemEng, 2008 - (Škarka, J.), s. 1174-1181. ISBN 978-80-02-02008-0.
    [17. Konference Chemické technologie . Materiály . Petrochemie . Polymery . Ropa . Legislativa . Prostředí . Bezpečnost . APROCHEM 2008. Milovy (CZ), 14.04.2008-16.04.2008]
    R&D Projects: GA MPO(CZ) 2A-2TP1/024
    Institutional research plan: CEZ:AV0Z40720504
    Keywords : biowaste * refinery waste * partial oxidation
    Subject RIV: CI - Industrial Chemistry, Chemical Engineering

    Práce byla věnována výpočtu složité chemické rovnováhy při zplyňování bioodpadu-řepkového šrotu z výroby řepkového oleje. Účelem procesu bylo parciální oxidací za přítomnosti vodní páry produkovat oxid uhelnatý a vodík pro technické syntézy. Řešení problému bylo provedeno minimalizací Gibbovy funkce pro typické reakční složky v simulátoru technologických procesů Aspen Plus. Parametrická citlivost vypočteného složení a teplot byla porovnána s parciální oxidací visbreakingových zbytků a byla vyhodnocena možnost kombinovaného spalování s řepkovým šrotem.

    Complex chemical equilibrium of biowaste gasification by partial oxidation in presence of water steam was simulated using AspenPlus software. Both waste from colza oil production and visbreaking waste were investigated from the hydrogen/carbon oxide mixture formation point of view. Parametric sensitivity of product compositon on reaction temperature was discussed in the study.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0159775

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.