Number of the records: 1
Warming of olive oil processed by high hydrostatic pressure
- 1.0104253 - FZU-D 20040595 RIV GB eng J - Journal Article
Houška, M. - Kubásek, M. - Strohalm, J. - Landfeld, A. - Kamarád, Jiří
Warming of olive oil processed by high hydrostatic pressure.
[Ohřev olivového oleje zpracovaného vysokým hydrostatickým tlakem.]
High Pressure Research. Roč. 24, č. 2 (2004), s. 303-308. ISSN 0895-7959. E-ISSN 1477-2299
R&D Projects: GA MZe EP9026
Keywords : olive oil * food processing * high pressure * warming
Subject RIV: GM - Food Processing
Impact factor: 0.504, year: 2004
The temperature increase of olive oil induced by quasi-adiabatic compression has been measured in high-pressure apparatus for a study of food processing. The parameters for simple mathematical modelling of thermal conditions in the oil during its pressure processing were derived. The general use of the mathematical model in the pressure technology of the food processing is discussed
Ve vysokotlaké aparatuře určené pro zpracování potravin byl měřen vzrůst teploty olivového oleje vyvolaný kvazi-adiabatickým stlačením. Byly získány parametry potřebné pro jednoduchý matematický model teplotních podmínek během zpracování vysokými tlaky. Bylo diskutováno použití matematických modelů v technologii vysokotlakého zpracování potravin
Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0011527
Number of the records: 1