Number of the records: 1
Stabilita emulgovaných tuků z hlediska reologie a senzoriky
- 1.0098343 - ÚH 2008 RIV CZ cze C - Conference Paper (international conference)
Štern, Petr - Pokorný, J. - Šedivá, A. - Vykutilová, T.
Stabilita emulgovaných tuků z hlediska reologie a senzoriky.
[Stability of margarines from the viewpoint of rheology and sensorics.]
Sborník přednášek z 45. mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků. Praha: Unilever, 2007, s. 97-101. ISBN 978-80-86238-14-2.
[Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků /45./. Janov nad Nisou (CZ), 16.05.2007-18.05.2007]
R&D Projects: GA AV ČR IAA2060404
Institutional research plan: CEZ:AV0Z20600510
Keywords : margarines * flow curves
Subject RIV: BK - Fluid Dynamics
Bylo ukázáno, že rotační reometrie umožňuje rychlé a objektivní stanovení stability emulgovaných pokrmových tuků. Bylo prokázáno, že např. u farmaceutických a kosmetických emulzí typu olej-voda a voda-olej uvedená rotačně-reometrická metoda velmi dobře koreluje s termostabilitou, stanovovanou převážně časově náročnými a přitom subjektivními testy.
There was shown that rotational rheometry provides fast and objective assessment of stability of margarines. It was proved as e.g. for farmaceutical and cosmetical emulsions of a type oil-water and water-oil that an introduced rotational-rheometrical method achieves a very good correlation with thermostability measured by means of very time-consuming and subjective tests.
Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0157274
Number of the records: 1