Number of the records: 1
Chitosan application in food preparation and digestion
- 1.0089594 - ÚŽFG 2008 RIV TR eng O - Others
Kopečný, Jan - Šimůnek, Jiří
Chitosan application in food preparation and digestion.
[Aplikace chitosanu v potravinářském průmyslu a jeho vliv na trávení.]
Antalya: Hacettepe University, 2007. Advances in chitin science, Volume X. ISBN 978-975-491-250-0
R&D Projects: GA AV ČR 1QS500200572; GA ČR GA525/05/2584
Institutional research plan: CEZ:AV0Z50450515
Keywords : chitosan
Subject RIV: EE - Microbiology, Virology
Actual possible chitosan applicantions in food industry, packing technique and the effect of chitosan on nutrition were summarized. For a better exploitation of chitosan it is necessary tomodify present legislation in Czech Republic, EU and USA.
V práci byly shrnuty aktuální možné aplikace chitosanu v potravinářském průmyslu, obalové technice a vlliv chitosanu na trávení. Pro jeho větší využití je nutné pozměnit současnou legislativu ČR, EU i USA.
Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0150756
Number of the records: 1