Number of the records: 1  

Preparation and characterization of transducer layers for detection of auxins through cellular membrane

  1. 1.
    0082971 - ÚFE 2007 US eng A - Abstract
    Podrazký, Ondřej - Mrázek, Jan - Seidl, Miroslav - Kašík, Ivan - Tobiška, Petr - Matějec, Vlastimil
    Preparation and characterization of transducer layers for detection of auxins through cellular membrane.
    [Příprava a charkterizace vrstev převodníků pro detekci auxinů skrz buněčnou membránu.]
    SPIE Europe - Optics and Optoelectronics. Technical Abstracts Summaries. Bellingham: SPIE - The International Society for Optical Engineering, 2007. s. 6585.37--.
    [SPIE Europe's International Congress on Optics and Optoelectronics - ICOO 2007. 16.04.2007-19.04.2007, Prague]
    R&D Projects: GA MŠMT(CZ) LC06034
    Institutional research plan: CEZ:AV0Z20670512
    Keywords : optical fibtres * fluorescence * pH measurement
    Subject RIV: CE - Biochemistry

    The paper shows an approach to the determination of pH in solutions with a fine spatial resolution by means of tapered optical fibers and fluorescence detection. This approach can be adopted for the determination of auxin flow through celluar membranes. Absorption and fluorescence of selected pH transducers were tested. Determination of a shift of the maxima of fluorescence peaks was employed for processing the measured data. Tapered fibers were prepared and demonstrated in vitro in a pH range from 6 to 7.

    Práce se zabývá způsobem stanovení změn pH roztoků s jemným prostorovým rozlišením prostřednictvím zúžených optických vláken a fluorescence. Tento přístup může být využit pro stanovení toku auxinů skrz buněčnou membránu. Byly otestovány absorpční a fluorescenční vlastnosti vybraných pH barviv. Pro zpracování naměřených hodnot fluorescence bylo využito posunu maxima fluorescence ve spektru. In vitro byla předvedena použitelnost připravených zúžených optických vláken pro měření pH v rozsahu od 6 do 7.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0146370

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.