Number of the records: 1
Assessing and predicting yeast vitality by the acidification power test: Critical reassessment
- 1.0076358 - MBÚ 2007 RIV SIGLE SK eng C - Conference Paper (international conference)
Sigler, Karel - Kosař, K. - Mikyška, A. - Gabriel, P. - Dienstbier, M.
Assessing and predicting yeast vitality by the acidification power test: Critical reassessment.
[Stanovení a předpověď vitality kvasinek testem acidifikační schopnosti: kritické zhodnocení.]
Annual Conference on Yeasts /34./. Smolenice: Verlag, 2006, s. 26-26.
[Annual Conference on Yeasts /34./. Smolenice (SK), 10.05.2006-12.05.2006]
R&D Projects: GA MŠMT 1M0570
Institutional research plan: CEZ:AV0Z50200510
Keywords : acidification power * industrial yeast
Subject RIV: EE - Microbiology, Virology
The Acidification Power (AP) test predicts cells’ metabolic activity by measuring cell-induced medium acidification. It is used world-wide with industrial yeast strains and starter cultures of lactobacilli. Careful reassessment showed that the AP value is affected by many factors, whose effects on AP may vary. On disregarding these effects, the test can give rise to erroneous results that, in the industry, can lead to economical losses
Test acidifikační síly (AP) předpovídá metabolickou aktivitu buněk ze změřené acidifikace média. Je používán celosvětově u průmyslových kmenů kvasinek a laktobacilů. Pečlivé zkoumání ukázalo, že hodnota AP je ovlivněna řadou faktorů, jejichž zanedbání může vést k chybným výsledkům a způsobit ekonomické ztráty v průmyslu
Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0143485
Number of the records: 1