Number of the records: 1
Využití kapilární izotachoforézy a jejího spojení s kapilární zónovou elektroforézou pro stanovení mikrosložek ve vzorcích se složitou matricí
- 1.0054706 - ÚIACH 2007 CZ cze K - Conference Paper (Czech conference)
Herrmannová, Michaela - Křivánková, Ludmila - Vytřas, K.
Využití kapilární izotachoforézy a jejího spojení s kapilární zónovou elektroforézou pro stanovení mikrosložek ve vzorcích se složitou matricí.
[Using of capillary isotachophoresis and on-line capillary zone electrophoresis for the determination of microcomponents in samples with complex matrices.]
Analýza organických látek v životním prostředí. Český Těšín: 2 THETA, 2006, s. 97-103. ISBN 80-86380-36-X.
[Analýza organických látek v životním prostředí. Komorní Lhotka (CZ), 09.10.2006-11.10.2006]
R&D Projects: GA ČR GA203/05/2106; GA AV ČR IAA4031401
Institutional research plan: CEZ:AV0Z40310501
Keywords : Isotachophoresis * on-line ITP-CZE
Subject RIV: CB - Analytical Chemistry, Separation
Kapilární izotachoforéza jako analytická technika se začala rozvíjet v sedmdesátých létech minulého století. V následujících dvaceti letech byla propracována teorie izotachoforetického separačního procesu, došlo k vývoji instrumentace a byl též publikován značný počet aplikací v odborných časopisech. ITP-CZE umožňuje v prvním kroku nadávkovat relativně velké množství vzorku, separovat vzorek a odstranit nežádoucí složky vzorku. V druhém kroku je analyzována jednoduchá a definovaná část vzroku. Byly analyzovány reálné vzorky umělých sladidel, lidského séra a moči.
Beginning of capillary isotachophoresis is in seventieth years last century. Theory of the isotachophoretic separation process has been elaborated during twentieth years, the instrumentations were developed and considerable number of applications were publicated in articles. ITP-CZE enables in the first step to inject a relatively large sample volume, to separate sample components and to remove undesirable components. In the second step a simplified and defined part of the sample is analysed. Real samples of sweeteners, human serum and urine were analysed.
Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0142675
Number of the records: 1