Number of the records: 1  

Thermal diffusivity estimation of the olive oil during its high-pressure treatment

  1. 1.
    0048622 - FZÚ 2007 RIV GB eng J - Journal Article
    Kubásek, M. - Houška, M. - Landfeld, A. - Strohalm, J. - Kamarád, Jiří - Žitný, R.
    Thermal diffusivity estimation of the olive oil during its high-pressure treatment.
    [Odhad tepelné difusivity olivového oleje během ošetření vysokým tlakem.]
    Journal of Food Engineering. Roč. 74, - (2006), s. 286-291. ISSN 0260-8774. E-ISSN 1873-5770
    R&D Projects: GA MZe QF3287
    Institutional research plan: CEZ:AV0Z10100521
    Keywords : olive oil * food processing * high pressure * thermal diffusivity
    Subject RIV: GM - Food Processing
    Impact factor: 1.696, year: 2006

    This contribution concerns cooling of olive oil under the conditions of its treatment with high pressure and the estimation of its thermal diffusivity by the means of numerical analysis of the experimental data of the temperature drop at the time of holding at the pressure. It is shown that it is necessary to take into consideration not only the heat conduction, but also the free convection when modelling the temperature history of the viscous liquid foods during high-pressure treatment

    Tato práce se zabývá chlazením olivového oleje za podmínek jeho zpracování pomocí vysokých tlaků a odhadem jeho tepelné difusivity pomocí numerické analýzy experimentálních dat teplotního poklesu během působení vysokého tlaku. Je ukázáno, že při modelování teplotní historie kapalných viskózních potravin během vysokotlakého zpracování je nezbytné vzít v úvahu nejen vedení tepla, ale také volnou konvekci
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0139218

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.