Number of the records: 1  

Hodnocení změn v krajině CHKO Bílé Karpaty s využitím materiálů DPZ

  1. 1.
    0044145 - ÚGN 2007 SIGLE CZ cze K - Conference Paper (Czech conference)
    Nováková, Eva - Pechanec, V.
    Hodnocení změn v krajině CHKO Bílé Karpaty s využitím materiálů DPZ.
    [Evaluation changes in The White Carpathians PLA with taking advantage of materials of remote sensing.]
    Venkovská krajina. Slavičín, 2006 - (ZO ČSOP Veronica), s. 155-159. ISBN 80-239-7166-2.
    [Venkovská krajina. Slavičín, Hostěnín (CZ), 12.05.2006-14.05.2006]
    Institutional research plan: CEZ:AV0Z30860518
    Keywords : remote sensing * land cover * landscape changes * The White Carpathians PLA
    Subject RIV: DE - Earth Magnetism, Geodesy, Geography

    Cílem práce je pomocí materiálů DPZ, terénního výzkumu a dalších dostupných zdrojů vyhodnotit změny krajiny ve vybrané části CHKO Bílé Karpaty. Základními daty jsou tři letecké snímky a vektorová polygonová vrstva. Výsledky vizuální analýzy byly zpracovány pomocí softwaru ArcView GIS, kde byly vytvořeny 4 vrstvy reprezentující vývoj krajinného pokryvu. Díky časové řadě je možné sledovat vývojové změny krajiny. Lidskou činností nejméně zasažené plochy jsou nejčastěji trvalé travní porosty a lesní společenstva, které se nachází na 80% zkoumaného území.

    The objects of our work is been on th basis of photograph, field research and other materials the evaluation of the change in the studied area. The basic background data are the thee aerial photos and the vector polygonal layer. The results of the visual analysis were logged in ArcView GIS, where the four vector layers representing the land cover development. According to the proportional representation of the land cover deals with the area which is not much affected by human. The most frequently occurred are the permanent herbages and the forest stands, which have the area of about 80%.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0136998

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.