Number of the records: 1  

Binding properties of boar seminal plasma proteins in the reproduction process

  1. 1.
    0021208 - ÚMG 2006 RIV CZ eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Jonáková, Věra - Maňásková, Pavla - Liberda, J. - Tichá, M.
    Binding properties of boar seminal plasma proteins in the reproduction process.
    [Vazebné vlastnosti proteinů kančí semenné plazmy v reprodukčním procesu.]
    XI. Sympozium českých reprodukčních imunologů s mezinárodní účastí. Prague: Department of Biology and Biochemistry of Fertilization, Institute of Molecular Genetics, Academy of Sciences of the Czech Republic, 2005, s. 28-28.
    [Sympozium českých reprodukčních imunologů s mezinárodní účastí /11./. Žďár nad Sázavou (CZ), 26.05.2005-29.05.2005]
    Grant CEP: GA MZd(CZ) NJ7463; GA ČR(CZ) GP303/04/P070
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z5052915; CEZ:AV0Z50520514
    Klíčová slova: seminal plasma proteins * reproduction * binding properties
    Kód oboru RIV: EB - Genetika a molekulární biologie

    Boar seminal plasma proteins (spermadhesins and DQH protein)bind the sperm surface at ejaculation. binding of sperm to oviductal epithelial cells and to the glycoproteins of zona pellucida are mediated by the protein-saccharide (lectin-like)interactions.These intractions play role in the formation of sperm oviductal reservoir, in the release of capacitated sperm from the surface of oviduct and in sperm-zona pellucida interaction.

    Proteiny kančí semenné plasmy (spermadhesiny a DQH protein) se váží na povrch spermie při ejakulaci. Vazba spermie k epiteliálním buňkám oviduktu a ke glykoproteinům zony pellucidy je zprostředkována protein-sacharidovými interakcemi (lektin-like).Tyto interakce hrají roli v tvorbě oviduktálního rezervoáru spermií, v uvolnění kapacitovaných spermií z povrchu oviduktu a ve vazbě spermie na zonu pellucidu vajíčka.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0110209

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.