Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0535462 - MÚA 2021 RIV DE eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Franc, Martin
    An Academy of Sciences in Prague? Purkyně’s Akademia and Josef Hlávka’s Emperor Franz Josef Czech Academy for Sciences, Literature, and Arts.
    Science and Empire in Eastern Europe. Imperial Russia and the Habsburg Monarchy in the 19th Century. Göttingen: Vandenhoeck & Ruprecht, 2020 - (Arend, J.), s. 23-42. Bad Wiesseer Tagungen, 38. ISBN 978-3-525-31074-8.
    [Wissenschaft und Imperium im östlichen Europa im 19. Jahrhundert. Bad Wiessee (DE), 05.11.2015-08.11.2015]
    Institucionální podpora: RVO:67985921
    Klíčová slova: Academy of Sciences, Prague * Jan Evangelista Purkyně * Josef Hlávka
    Obor OECD: History (history of science and technology to be 6.3, history of specific sciences to be under the respective headings)
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0313480
     
     
  2. 2.
    0534741 - MÚA 2021 RIV CZ cze C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Franc, Martin
    Vybrané problémy jakosti potravin v letech 1950–1970.
    [Selected issues of food quality in 1950–1970.]
    1. ročník konference Food technology, food quality. Nové trendy v úchově potravin. Sborník příspěvků. Praha: Ústav konzervace potravin, VŠCHT, 2020 - (Škorpilová, T.; Rajchl, A.), s. 22-35. ISBN 978-80-7592-061-4.
    [Food technology, food quality. Nové trendy v úchově potravin. Praha (CZ), 06.02.2020-06.02.2020]
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA20-17501S
    Institucionální podpora: RVO:67985921
    Klíčová slova: Czechoslovakia, 1950-1970 * food quality * food substitutes
    Obor OECD: History (history of science and technology to be 6.3, history of specific sciences to be under the respective headings)
    https://ukp.vscht.cz/files/uzel/0052310/0001~~C07KL8o7vDZbwcjAyAAA.pdf?redirected
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0312919
     
     
  3. 3.
    0511887 - MÚA 2020 RIV DE eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Franc, Martin
    The Central Brain of Society? The Czechoslovak Academy of Sciences and the Social Changes of the Second Half of the 1960s.
    The Prague Spring as a Laboratory: Proceedings of the Annual Conference of Collegium Carolinum. Göttingen: Vandenhoeck & Ruprecht, 2019 - (Schulze Wessel, M.), s. 67-81. Bad Wiesser Tagungen des Collegium Carolinum, 40. ISBN 978-3-525-35598-5.
    [Eine Gesellschaft im Umbruch: Der Prager Frühling und seine Akteure. Bad Wiessee (DE), 26.10.2017-29.10.2017]
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA17-22085S
    Institucionální podpora: RVO:67985921
    Klíčová slova: Czechoslovakia, 1968 * Czechoslovak Academy of Sciences * Scientific policy
    Obor OECD: History (history of science and technology to be 6.3, history of specific sciences to be under the respective headings)
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0302130
     
     
  4. 4.
    0448785 - MÚA 2016 RIV CZ cze C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Franc, Martin
    Rumfordská polévka a jiné pochoutky. Stravování chudých v habsburské monarchii v 1. polovině 19. století.
    [Rumford’s Soup and Other Delicacies. The Poor Man’s Diet in the Habsburg Monarchy in the First Half of the 19th Century.]
    Útisk – charita – vyloučení : sociální 19. století. Praha: Academia, 2015 - (Hojda, Z.; Ottlová, M.; Prahl, R.), s. 99-113. ISBN 978-80-200-2460-2.
    [Útisk – charita – vyloučení. Sociální 19. století. Plzeň (CZ), 27.02.2014-01.03.2014]
    Institucionální podpora: RVO:67985921
    Klíčová slova: diet * poor * Habsburg Monarchy, 1800-1850
    Kód oboru RIV: AB - Dějiny
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0250436
     
     
  5. 5.
    0346473 - MÚA 2011 RIV DE ger C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Franc, Martin
    Biologiediskurse über den "neuen Menschen" in der Tschechoslowakei der fünfziger Jahre am Beispiel des Biologen Ivan Málek.
    [Biological Discourse about the "New man" in Czechoslovakia in the 1950s on example of biologist Ivan Málek.]
    Zukunftsvorstellungen und staatliche Planung im Sozialismus. Die Tschechoslowakei im ostmitteleuropäischen Kontext 1945-1989. München: R. Oldenbourg, 2010 - (Schulze Wessel, M.; Brenner, C.), s. 63-77. Bad Wiesseer Tagungen des Collegium Carolinum, 30. ISBN 978-3-486-59640-3.
    [Zukunftsvorstellungen und staatliche Planung im Sozialismus. Die Tschechoslowakei im ostmitteleuropäischen Kontext 1945-1989. Bad Wiessee (DE), 22.11.2007-25.11.2007]
    Grant CEP: GA AV ČR KJB800770701
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z80770509
    Klíčová slova: Málek, Ivan * history of science
    Kód oboru RIV: AB - Dějiny
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0187495
     
     
  6. 6.
    0335543 - MÚA 2010 RIV GB eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Franc, Martin
    Socialism and the Overweight Nation: Questions of Ideology, Science and Obesity in Czechoslovakia, 1950-1970.
    [Socialismus a tloustnoucí národ. Otázky ideologie, vědy a obezity v letech 1950-1970.]
    The Rise of Obesity in Europe. A Twentieth Century Food History. Burlington-Farnham: Ashgate, 2009 - (Oddy, D.; Atkins, P.; Amilien, V.), s. 193-205. ISBN 978-0-7546-7696-6.
    [From Under-Nutrition to Obesity: Changes in Food Consumption in Twentieth-Century Europe. Oslo (NO), 25.09.2007-29.09.2007]
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z80770509
    Klíčová slova: history of nutrition * obesity * socialism
    Kód oboru RIV: AB - Dějiny
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0179979
     
     
  7. 7.
    0088850 - MÚA 2008 RIV CZ cze C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Franc, Martin
    Strava obyvatel Prahy v první polovině 19. století.
    [Nourishment of Prague citizens in the first half of 19th century.]
    Dobrou chuť, velkoměsto. Praha: Archiv hlavního města Prahy, 2007 - (Fejtová, O.; Ledvinka, V.; Pešek, J.), s. 325-335, 456-457. Documenta Pragensia, 25. ISBN 978-80-86852-16-4. ISSN 0231-7443.
    [Dobrou chuť, velkoměsto. Praha (CZ), 05.10.2004-06.10.2004]
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z80770509
    Klíčová slova: food history * Prague * 19th century
    Kód oboru RIV: AB - Dějiny
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0150245
     
     


  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.