Výsledky vyhledávání
- 1.0494247 - ÚT 2019 RIV PL eng J - Článek v odborném periodiku
Trnka, Jan - Kumbár, V. - Nedomová, Š. - Pytel, R. - Buchar, J.
Influence of sugar beet storage duration on root response to non-destructive impacts.
International Agrophysics. Roč. 32, č. 3 (2018), s. 421-428. ISSN 0236-8722. E-ISSN 2300-8725
Grant CEP: GA MŠk(CZ) EF15_003/0000493
Institucionální podpora: RVO:61388998
Klíčová slova: impact loading * vibration * response * storage * sugar beet root
Obor OECD: 4.5 Other agricultural sciences
Impakt faktor: 1.227, rok: 2018
http://www.international-agrophysics.org/Influence-of-sugar-beet-storage-duration-on-root-response-r-nto-non-destructive-impacts,104337,0,2.html
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0287691
- 2.0463421 - ÚT 2017 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Trnka, Jan - Buchar, J. - Stoklasová, Pavla - Nedomová, Š.
Response of Wood Bars to Non-Destructive Impact.
Experimental Techniques. Roč. 40, č. 5 (2016), s. 1387-1395. ISSN 0732-8818. E-ISSN 1747-1567
Institucionální podpora: RVO:61388998
Klíčová slova: fourier transform * impact force * laser vibrometer * surface wave velocity
Kód oboru RIV: BI - Akustika a kmity
Impakt faktor: 0.932, rok: 2016
http://onlinelibrary.wiley.com/journal/10.1111/%28ISSN%291747-1567
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0263010
- 3.0461595 - ÚT 2017 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Kumbár, V. - Nedomová, Š. - Trnka, Jan - Buchar, J. - Pytel, R.
Effect of storage duration on the rheological properties of goose liquid egg products and eggshell membranes.
Poultry Science. Roč. 95, č. 7 (2016), s. 1693-1701. ISSN 0032-5791. E-ISSN 1525-3171
Institucionální podpora: RVO:61388998
Klíčová slova: egg yolk * albumen * liquid whole egg * rheology * eggshell membrane
Kód oboru RIV: BO - Biofyzika
Impakt faktor: 1.908, rok: 2016
http://ps.oxfordjournals.org/
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0261296
- 4.0460726 - ÚT 2017 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
Trnka, Jan - Nedomová, Š. - Kumbár, V. - Šustr, M. - Buchar, J.
A new approach to analyze the dynamic strength of eggs.
Journal of Biological Physics. Roč. 42, č. 4 (2016), s. 525-537. ISSN 0092-0606. E-ISSN 1573-0689
Institucionální podpora: RVO:61388998
Klíčová slova: eggs * compression * dynamic loading * HSPB technique * rupture force
Kód oboru RIV: BO - Biofyzika
Impakt faktor: 1.241, rok: 2016
http://link.springer.com/journal/10867
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0265998
- 5.0449602 - ÚT 2017 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Trnka, Jan - Pavloušek, P. - Nedomová, Š. - Buchar, J.
Time and Frequency Domain Response of Grape Berries to Nondestructive Impact during the Harvesting Period.
Journal of Texture Studies. Roč. 47, č. 1 (2016), s. 24-33. ISSN 0022-4901. E-ISSN 1745-4603
Institucionální podpora: RVO:61388998
Klíčová slova: berry´s response * dominant frequency * elastic modulus * grape berries
Kód oboru RIV: BO - Biofyzika
Impakt faktor: 1.290, rok: 2016
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jtxs.12156
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0257172
- 6.0449595 - ÚT 2017 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
Nedomová, Š. - Kumbár, V. - Trnka, Jan - Buchar, J.
Effect of the loading rate on compressive properties of goose eggs.
Journal of Biological Physics. Roč. 42, č. 2 (2016), s. 223-233. ISSN 0092-0606. E-ISSN 1573-0689
Institucionální podpora: RVO:61388998
Klíčová slova: goose egg * compression * rupture force * deformation
Kód oboru RIV: BO - Biofyzika
Impakt faktor: 1.241, rok: 2016
http://download.springer.com/static/pdf/770/art%253A10.1007%252Fs10867-015-9403-2.pdf?originUrl=http%3A%2F%2Flink.springer.com%2Farticle%2F10.1007%2Fs10867-015-9403-2&token2=exp=1460539397~acl=%2Fstatic%2Fpdf%2F770%2Fart%25253A10.1007%25252Fs10867-015-9403-2.pdf%3ForiginUrl%3Dhttp%253A%252F%252Flink.springer.com%252Farticle%252F10.1007%252Fs10867-015-9403-2*~hmac=fd2b9956908d60e519ce45c412eaf5c228f6f96333e62a06285950a2123f7739
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0258844
- 7.0448224 - ÚT 2016 RIV BG eng J - Článek v odborném periodiku
Strnková, M.J. - Nedomová, Š. - Trnka, Jan - Buchar, J. - Kumbár, V.
Behaviour of eggshell membranes at tensile loading.
Bulgarian Chemical Communications. 46 B, December (2014), s. 44-48. ISSN 0324-1130
Institucionální podpora: RVO:61388998
Klíčová slova: eggshell membrane * tensile loading * loading rate * stress * strain strength
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Impakt faktor: 0.201, rok: 2014
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0250283
- 8.0444684 - ÚT 2016 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Kumbár, V. - Trnka, Jan - Nedomová, Š. - Buchar, J.
On the influence of storage duration on rheological properties of liquid egg products and response of eggs to impact loading - Japanese quail eggs.
Journal of Food Engineering. Roč. 166, May (2015), s. 86-94. ISSN 0260-8774. E-ISSN 1873-5770
Institucionální podpora: RVO:61388998
Klíčová slova: egg quality * japanese quail * haugh units * storage duration * non-Newtonian fluid * non-destructive impact * surface displacement
Kód oboru RIV: BI - Akustika a kmity
Impakt faktor: 3.199, rok: 2015
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0247660
- 9.0440879 - ÚT 2016 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Buchar, J. - Nedomová, Š. - Trnka, Jan - Strnková, J.
Behaviour of Japanese Quail Eggs Under Mechanical Compression.
International Journal of Food Properties. Roč. 18, č. 5 (2015), s. 1110-1118. ISSN 1094-2912. E-ISSN 1532-2386
Institucionální podpora: RVO:61388998
Klíčová slova: quail egg * compression * rupture force
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Impakt faktor: 1.586, rok: 2015
http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10942912.2013.862634#.VNI0aC7z_PM
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0244531
- 10.0422377 - ÚT 2014 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Nedomová, Š. - Trnka, Jan - Buchar, J. - Stoklasová, Pavla
Response of the Ostrich eggshell to non destructive impact.
Advances in Applied Acoustics. Roč. 2, č. 2 (2013), s. 71-76. ISSN 2325-7032
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z20760514
Klíčová slova: egg * physical property * dynamic * resonance frequency
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0228805