Počet záznamů: 1  

Skladování, přeprava a úprava kontaminované biomasy

  1. 1.
    SYSNO0439626
    NázevSkladování, přeprava a úprava kontaminované biomasy
    Překlad názvuStoring, Transporting and Pre-treating of Contaminated Biomass
    Tvůrce(i) Tlustoš, P. (CZ)
    Száková, J. (CZ)
    Zárubová, P. (CZ)
    Břendová, K. (CZ)
    Habart, J. (CZ)
    Punčochář, Miroslav (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Šyc, Michal (UCHP-M) RID, SAI, ORCID
    Korespondující/seniorTlustoš, P. - Korespondující autor
    Vyd. údaje2014
    PoddruhCertifikovaná metodika
    Int.kódISBN 978-80-213-2520-3
    Technické parametry922/2015-MZE-17221
    Ekonomické parametryCelkové vícenáklady za správnou manipulaci s kontaminovanou štěpkou jsou 467 Kč/t jako odpis investic a 284 Kč/t za energie, celkem tedy 751Kč/t (jedná se o tunu vstupní biomasy). Vyjádřeno v nákladech na získanou energii jsou náklady na zpracování 82 Kč/GJ. Obvyklé ceny za produkci pěstované biomasy rychle rostoucích dřevin jsou 140 – 160 Kč/GJ v závislosti na výnosech a dalších okolnostech. Zpracování formou sušení a skladování v hale zvyšuje cenu štěpky o 82 Kč/GJ, tzn. zhruba o 50 – 60 % vůči štěpce zpracované na kvalitní orné půdě bez nutnosti zvláštního skladování
    Číselná identifikace922/2015-MZE-17221
    Označení certifik. orgánuMinisterstvo zemědělství, Odbor rostlinných komodit
    Datum certifikace výsledku13.01.2015
    Druh dok.Uplatněná certifikovaná metodika
    Grant TA01020366 GA TA ČR - Technologická agentura ČR
    Institucionální podporaUCHP-M - RVO:67985858
    Jazyk dok.cze
    Země vyd.CZ
    Klíč.slova contaminated biomass * risk element release * technology
    Spolupracující instituce Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta životního prostředí (Česká republika)
    Trvalý linkhttp://hdl.handle.net/11104/0242861
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    V002 N Certifikovaná metodika.pdf13.2 MBJinápovolen
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.