Počet záznamů: 1  

Characterization of products from pyrolysis of coal with the addition of polyethylene terephthalate

  1. 1.
    SYSNO ASEP0465468
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevCharacterization of products from pyrolysis of coal with the addition of polyethylene terephthalate
    Tvůrce(i) Havelcová, Martina (USMH-B) RID, ORCID
    Bičáková, Olga (USMH-B) RID, ORCID, SAI
    Sýkorová, Ivana (USMH-B) RID, ORCID
    Weishauptová, Zuzana (USMH-B) RID, ORCID
    Melegy, A. (EG)
    Zdroj.dok.Fuel Processing Technology. - : Elsevier - ISSN 0378-3820
    Roč. 154, DEC 15 (2016), 123-131
    Poč.str.9 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovapyrolysis ; sub-bituminous coal ; polyethylene terephthalate ; coke
    Vědní obor RIVDD - Geochemie
    CEPGA13-18482S GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaUSMH-B - RVO:67985891
    UT WOS000385321400014
    EID SCOPUS84990990583
    DOI10.1016/j.fuproc.2016.08.022
    AnotaceSub-bituminous coal and admixtures with polyethylene terephthalate were co-processed. The main objective of the study was to produce coke and to determine how ratios of input raw materials affected its structure. All main product yields (coke, tar, gas) were characterized by petrological and chemical methods. The addition of PET to coal in coking blends had impacts on coke yield, its true density, volume contents of fissures and mean reflectance, volume and surface of pores, and the formation of aromatic structures in the coke. However, the properties of coke and gas did not change significantly until 20% of the coal had been replaced with PET bottles in the coal charge.
    PracovištěÚstav struktury a mechaniky hornin
    KontaktIva Švihálková, svihalkova@irsm.cas.cz, Tel.: 266 009 216
    Rok sběru2017
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.