Počet záznamů: 1  

Properties of damping couple at very high frequencies

  1. 1.
    SYSNO ASEP0425473
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevProperties of damping couple at very high frequencies
    Tvůrce(i) Půst, Ladislav (UT-L) RID
    Pešek, Luděk (UT-L) RID
    Košina, Jan (UT-L) RID
    Radolfová, Alena (UT-L) RID
    Zdroj.dok.Colloquim Dynamics of Machines 2014. - Praha : Ústav termomechaniky AV ČR, v. v. i., 2014 / Pešek L. - ISBN 978-80-87012-50-5
    Rozsah strans. 133-141
    Poč.str.9 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    AkceColloquium Dynamics of Machines 2014
    Datum konání04.02.2014-05.02.2014
    Místo konáníPraha
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovadry friction ; damping ; high frequencies
    Vědní obor RIVBI - Akustika a kmity
    CEPGA101/09/1166 GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaUT-L - RVO:61388998
    AnotaceThe contribution deals with the application of dry friction couples for noise and vibration damping at high frequency of several kHz what brings new problems connected with the small amplitudes of relative slipping motion of contact surfaces. The most important information from the of experimental results is knowledge that the value of evaluated friction coefficient can have different physical sense according to the magnitude of excitation force and to the frequency of applied vibrations. If amplitudes of motion are very small, then the external harmonic force produces only elastic micro-deformations of contacting bodies, where no slip occurs and then the traction contact force is proportional only to elastic deformation of the sample.
    PracovištěÚstav termomechaniky
    KontaktMarie Kajprová, kajprova@it.cas.cz, Tel.: 266 053 154 ; Jana Lahovská, jaja@it.cas.cz, Tel.: 266 053 823
    Rok sběru2015
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.