Počet záznamů: 1  

Sensing in Electroanalysis

  1. 1.
    SYSNO ASEP0357155
    Druh ASEPM - Kapitola v monografii
    Zařazení RIVZáznam nebyl označen do RIV
    NázevRelation between the composition and properties of carbon nanotubes paste electrodes (CNTPEs)
    Tvůrce(i) Mikysek, T. (CZ)
    Stočes, M. (CZ)
    Švancara, I. (CZ)
    Ludvík, Jiří (UFCH-W) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Sensing in Electroanalysis. - Pardubice : Univerzita Pardubice, 2010 - ISBN 978-80-7395-348-5
    Rozsah strans. 69-75
    Poč.str.7 s.
    Poč.str.knihy200
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovacarbon nanotube paste electrode ; carbon paste electrode ; characterization
    Vědní obor RIVCG - Elektrochemie
    CEPLC06035 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    LC510 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z40400503 - UFCH-W (2005-2011)
    AnotaceTwo types of carbon pastes were prepared, examined and characterized. Particular attention has been paid to the changes of the ohmic resistance, relative to the dependence on the composition of a carbon nanotubes paste electrode (CNTPE) and the respective constituents used. The results were compared with those of "classic" carbon paste electrode (CPE) based on graphite powder and the differences in physical as well as electrochemical properties were discussed and explained. As found, the most evident difference was in the optimal (applicable, employable) carbon-to-binder ratio of the paste. Whereas the CPE could be used only up to 20% (m/m) of the oil, the CNTPE allowed us to go up to 60% (m/m) of the same binding liquid. Finally, some problems connected with homogeneity and stability of carbon paste mixtures as such are also discussed.
    PracovištěÚstav fyzikální chemie J.Heyrovského
    KontaktMichaela Knapová, michaela.knapova@jh-inst.cas.cz, Tel.: 266 053 196
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.