Počet záznamů: 1  

The influence of the agitation intensity on filtration runs during water treatment

  1. 1.
    SYSNO ASEP0097176
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevThe influence of the agitation intensity on filtration runs during water treatment
    Překlad názvuVliv intensity míchání na filtrační cykly při úpravě vody
    Tvůrce(i) Pivokonský, Martin (UH-J) SAI, ORCID, RID
    Pivokonská, Lenka (UH-J) SAI, ORCID, RID
    Švec, Martin (UH-J)
    Zdroj.dok.Engineering Mechanics 2007. - Praha : IT ASc. CzR,v. v. i.,, 2007 / Zolotarev Igor - ISBN 978-80-87012-06-2
    Rozsah strančl. 111
    Poč.str.8 s.
    Forma vydáníCD-ROM - CD-ROM
    AkceEngineering Mechanics 2007
    Datum konání14.05.2007-17.05.2007
    Místo konáníSvratka
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaagitation ; filtration ; water treatment
    Vědní obor RIVBK - Mechanika tekutin
    CEPGA103/07/0295 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GA103/07/1016 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z20600510 - UH-J (2005-2011)
    AnotaceThe aim of this contribution is to investigate aggregation efficiencies when high (G= 260 s-1) and low (G= 60 s-1) intensity agitation is applied for a treatment of surface water with high content of humic substances in a pilot size operation. It was established that high intensity agitation represented by a fluid layer of granular material (FLGM) can be more effective for an aggregation agitation than low intensity agitation with the help of the perforated baffles (PB). The FLGM improves performance of the filters because the filtration runs in the technological arrangement with FLGM took longer periods compared with low intensity agitation.
    PracovištěÚstav pro hydrodynamiku
    KontaktSoňa Hnilicová, hnilicova@ih.cas.cz, Tel.: 233 109 003
    Rok sběru2008
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.