Počet záznamů: 1  

Biorefining in the 21st Century

  1. 1.
    SYSNO ASEP0520450
    Druh ASEPM - Kapitola v monografii
    Zařazení RIVC - Kapitola v knize
    NázevPressure Hydrolysis of Waste Chicken Cartilage and Feathers. Chapter 5.2
    Tvůrce(i) Hanika, Jiří (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Rousková, Milena (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Šabata, Stanislav (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Jandejsek, Z. (CZ)
    Fulín, T. (CZ)
    Jírů, M. (CZ)
    Šolcová, Olga (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Zdroj.dok.Biorefining in the 21st Century. - Prague : Institute of Chemical Process Fundamentals of the CAS, v. v. i., 2019 / Šolcová O. ; Hanika J. ; Topka P. - ISBN 978-80-86186-02-3
    Rozsah strans. 74-79
    Poč.str.6 s.
    Poč.výt.500
    Poč.str.knihy109
    Forma vydáníTištěná - P
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovafeathers ; hydrolysis ; cartilage
    Vědní obor RIVCI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
    Obor OECDChemical process engineering
    CEPTE01020080 GA TA ČR - Technologická agentura ČR
    Institucionální podporaUCHP-M - RVO:67985858
    AnotaceTwo of waste materials from poultry houses are cartilage and feathers, whose disposal is currently performed by anaerobic fermentation for biogas production. It is uneconomic to mix these materials with other waste from slaughterhouse processing lines. Other methods of disposal of such wastes (e.g. incineration and composting) are problematic, badly-burnable and slowly decomposable. These materials naturally contain proteins such as collagen or keratin. Pure collagen is gelatin. It is used in food industry as an ingredient with a reduced fat content, and it serves as a food joint. Moreover, it supplies necessary amino acids and nutrition important for the regeneration of cartilage and skin, which also makes it highly usable for dermatological purposes.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2020
    Elektronická adresahttp://hdl.handle.net/11104/0305120
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.