Počet záznamů: 1  

Biorefining in the 21st Century

  1. 1.
    SYSNO ASEP0520442
    Druh ASEPM - Kapitola v monografii
    Zařazení RIVC - Kapitola v knize
    NázevEcological and Economical Evaluation of Nutritional Values of Waste Digestate from Biogas Plant by Algae Cultivation. Chapter 2.5
    Tvůrce(i) Kaštánek, František (UCHP-M) RID, SAI, ORCID
    Brányiková, Irena (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Doucha, Jiří (MBU-M)
    Kaštánek, P. (CZ)
    Šolcová, Olga (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Zdroj.dok.Biorefining in the 21st Century. - Prague : Institute of Chemical Process Fundamentals of the CAS, v. v. i., 2019 / Šolcová O. ; Hanika J. ; Topka P. - ISBN 978-80-86186-02-3
    Rozsah strans. 34-36
    Poč.str.3 s.
    Poč.výt.500
    Poč.str.knihy109
    Forma vydáníTištěná - P
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovamicroalgae ; experiments ; biogas
    Vědní obor RIVCI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
    Obor OECDChemical process engineering
    Vědní obor RIV – spolupráceMikrobiologický ústav - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
    CEPTE01020080 GA TA ČR - Technologická agentura ČR
    Institucionální podporaUCHP-M - RVO:67985858 ; MBU-M - RVO:61388971
    AnotaceMicroalgae are a rich source of bioactive compounds for pharmaceutical, cosmetic and nutritional purposes (w-3-unsaturated fatty acids, chlorophyll, carotenoids, etc.). Algae have been given considerable attention in the BIORAF project. Regarding algae cultivation, greatest costs are connected with nutrients and energy. The aim of this study was experimental verification of a proposed novel technology of energy and materials production based on microalgaecultivation consisting of the following process steps.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2020
    Elektronická adresahttp://hdl.handle.net/11104/0305112
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.