Počet záznamů: 1  

Schwierige Anfänge. Die Jesuiten in Böhmisch Krumau, Komotau und Neuhaus vor 1618

  1. 1.
    SYSNO ASEP0519049
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevSchwierige Anfänge. Die Jesuiten in Böhmisch Krumau, Komotau und Neuhaus vor 1618
    Překlad názvuDifficult Beginnings. The Society of Jesus in Český Krumlov, Chomutov, and Jindřichův Hradec before 1618
    Tvůrce(i) Hrdlička, Josef (HIU-Y)
    Zdroj.dok.Orden und Stadt, Orden und ihre Wohlthäter. - Prag : Historický ústav AV ČR : Diözesanarchiv St. Pölten, 2019 / Havlík J. M. ; Hlaváčková J. ; Kollermann K. - ISBN 978-80-7286-340-2 978-3-901863-60-8
    Rozsah strans. 25-52
    Poč.str.28 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    AkceŘád a město, řád a jeho mecenáši - Orden und Stadt, Orden und ihre Wohltäter
    Datum konání24.09.2018 - 26.09.2018
    Místo konáníTelč
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.ger - němčina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaSociety of Jesus ; Jesuit College in Český Krumlov ; Jesuit College in Chomutov ; Jesuit College in Jindřichův Hradec ; fundations ; 16th-18th century ; Czech Lands
    Vědní obor RIVAB - Dějiny
    Obor OECDHistory (history of science and technology to be 6.3, history of specific sciences to be under the respective headings)
    CEPDG16P02M043 GA MK - Ministerstvo kultury
    AnotaceDer Beitrag beschreibt die Geschichte von drei jesuitischen Kollegen, welche in den drei böhmischen Städten dank die Unterstützung seitens des Adels vor dem Jahre 1618 gegründen haben.
    Překlad anotaceThe paper deals with the history of the Jesuit colleges established in three Bohemian towns ruled by local noblemen before the outbreak of the Bohemian Revolt.
    PracovištěHistorický ústav
    KontaktVáclava Horčáková, horcakova@hiu.cas.cz, Tel.: 286 882 121 l. 239, 305
    Rok sběru2021
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.