Počet záznamů: 1  

Možnosti využití odpadů z vinařství pro produkty s přidanou hodnotou.

  1. 1.
    SYSNO ASEP0495512
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVZáznam nebyl označen do RIV
    NázevMožnosti využití odpadů z vinařství pro produkty s přidanou hodnotou.
    Překlad názvuRecovering of Viticulture Wastes Into Value-added Products.
    Tvůrce(i) Topiař, Martin (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Zachová, Zdeňka (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Číslo článkuP.8
    Zdroj.dok.Book of Abstracts. - Prague : Czech Society of Industrial Chemistry, 2018 - ISBN 978-80-86238-83-8
    Poč.str.1 s.
    Forma vydáníOnline - E
    AkceInternational Conference on Chemical Technology /6./
    Datum konání16.04.2018 - 18.04.2018
    Místo konáníMikulov
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaviticulture ; wooden briquettes ; extraction techniques
    Vědní obor RIVCI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
    Obor OECDChemical engineering (plants, products)
    CEPTJ01000249 GA TA ČR - Technologická agentura ČR
    Institucionální podporaUCHP-M - RVO:67985858
    AnotacePříspěvek se zabývá porovnáním účinnosti extrakčních metod za účelem zjištění jejich vhodné kombinace pro zpracování usušené matoliny. Výsledky získané z extrakce matoliny, réví a třapin budou následně sloužit k návrhu provozní aparatury zpracovávající vinařské odpady pocházející z České Republiky.
    Překlad anotaceViticulture has a very rich tradition in the Czech Republic, especially in South Moravia. During the production of wine, as in any other industry, different types of wastes are produced. These are, for example, the remains of must-pressing, the so-called grape marc, which is usually used on the compost or the wood mass produced by the pruning of the vineyards, called grape cane, which are pressed into wooden briquettes. Within our project, we are dealing with the possibilities of combining extraction techniques for the treatment of grape marc and grape cane in order to obtain extracts rich in biologically active substances (resveratrol, viniferine).
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2019
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.