Počet záznamů: 1
Možnosti využití odpadů z vinařství pro produkty s přidanou hodnotou.
- 1.
SYSNO ASEP 0495512 Druh ASEP C - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.) Zařazení RIV Záznam nebyl označen do RIV Název Možnosti využití odpadů z vinařství pro produkty s přidanou hodnotou. Překlad názvu Recovering of Viticulture Wastes Into Value-added Products. Tvůrce(i) Topiař, Martin (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
Zachová, Zdeňka (UCHP-M) RID, ORCID, SAIČíslo článku P.8 Zdroj.dok. Book of Abstracts. - Prague : Czech Society of Industrial Chemistry, 2018 - ISBN 978-80-86238-83-8 Poč.str. 1 s. Forma vydání Online - E Akce International Conference on Chemical Technology /6./ Datum konání 16.04.2018 - 18.04.2018 Místo konání Mikulov Země CZ - Česká republika Typ akce EUR Jazyk dok. cze - čeština Země vyd. CZ - Česká republika Klíč. slova viticulture ; wooden briquettes ; extraction techniques Vědní obor RIV CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství Obor OECD Chemical engineering (plants, products) CEP TJ01000249 GA TA ČR - Technologická agentura ČR Institucionální podpora UCHP-M - RVO:67985858 Anotace Příspěvek se zabývá porovnáním účinnosti extrakčních metod za účelem zjištění jejich vhodné kombinace pro zpracování usušené matoliny. Výsledky získané z extrakce matoliny, réví a třapin budou následně sloužit k návrhu provozní aparatury zpracovávající vinařské odpady pocházející z České Republiky. Překlad anotace Viticulture has a very rich tradition in the Czech Republic, especially in South Moravia. During the production of wine, as in any other industry, different types of wastes are produced. These are, for example, the remains of must-pressing, the so-called grape marc, which is usually used on the compost or the wood mass produced by the pruning of the vineyards, called grape cane, which are pressed into wooden briquettes. Within our project, we are dealing with the possibilities of combining extraction techniques for the treatment of grape marc and grape cane in order to obtain extracts rich in biologically active substances (resveratrol, viniferine). Pracoviště Ústav chemických procesů Kontakt Eva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227 Rok sběru 2019
Počet záznamů: 1