Počet záznamů: 1  

Influence of sugar beet storage duration on root response to non-destructive impacts

  1. 1.
    SYSNO ASEP0494247
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevInfluence of sugar beet storage duration on root response to non-destructive impacts
    Tvůrce(i) Trnka, Jan (UT-L) RID
    Kumbár, V. (CZ)
    Nedomová, Š. (CZ)
    Pytel, R. (CZ)
    Buchar, J. (CZ)
    Celkový počet autorů5
    Zdroj.dok.International Agrophysics. - : Polska Akademia Nauk - ISSN 0236-8722
    Roč. 32, č. 3 (2018), s. 421-428
    Poč.str.8 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.PL - Polsko
    Klíč. slovaimpact loading ; vibration ; response ; storage ; sugar beet root
    Vědní obor RIVBI - Akustika a kmity
    Obor OECD4.5 Other agricultural sciences
    CEPEF15_003/0000493 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    Institucionální podporaUT-L - RVO:61388998
    UT WOS000440276800015
    EID SCOPUS85051225979
    DOI10.1515/intag-2017-0032
    AnotaceFor the purpose of this paper, sugar beet roots were loaded by creating the impact of aluminium bars falling from different heights. The time history of the force at the contact between the sugar beet root and the bar was measured. The response of the sugar beet root to the impact was evaluated in terms of surface displacement. This displacement was measured using a laser vibrometer. The displacement was studied in the time and frequency domain during the postharvest period, up to 71 days after crop collection. The measured parameters describing the sugar beet response were significantly sensitive to the storage duration, namely in the frequency domain. Correlations between the storage duration and the main parameters of both the force and surface displacement were identified (p < 0.05).
    PracovištěÚstav termomechaniky
    KontaktMarie Kajprová, kajprova@it.cas.cz, Tel.: 266 053 154 ; Jana Lahovská, jaja@it.cas.cz, Tel.: 266 053 823
    Rok sběru2019
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.