Počet záznamů: 1  

Klaprothite, péligotite and ottohahnite, three new minerals with bidentate UO.sub.7./sub.–SO.sub.4./sub. linkages from the Blue Lizard mine, San Juan County, Utah, USA

  1. 1.
    SYSNO ASEP0479126
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevKlaprothite, péligotite and ottohahnite, three new minerals with bidentate UO7–SO4 linkages from the Blue Lizard mine, San Juan County, Utah, USA
    Tvůrce(i) Kampf, A.R. (US)
    Plášil, Jakub (FZU-D) RID, ORCID
    Kasatkin, A.V. (RU)
    Marty, J. (US)
    Čejka, J. (CZ)
    Celkový počet autorů5
    Zdroj.dok.Mineralogical Magazine - ISSN 0026-461X
    Roč. 81, č. 4 (2017), s. 753-779
    Poč.str.27 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovaklaprothite ; péligotite ; ottohahnite ; new mineral ; uranyl sulfate ; crystal structure ; Blue Lizard mine ; Utah ; USA
    Vědní obor RIVDB - Geologie a mineralogie
    Obor OECDGeology
    CEPGP13-31276P GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaFZU-D - RVO:68378271
    UT WOS000417988100002
    EID SCOPUS85030263411
    DOI10.1180/minmag.2016.080.120
    AnotaceThe new minerals klaprothite (IMA2015-087), Na6(UO2)(SO4)4(H2O)4, péligotite (IMA2015-088), Na(UO2)(SO4)4(H2O)4 and ottohahnite (IMA2015-098), Na6(UO2)2(SO4)5(H2O)7•1.5H2O, were found in the Blue Lizard mine, San Juan County, Utah, USA, where they occur together as secondary phases. All three minerals occur as yellowish-green to greenish-yellow crystals, are brittle with irregular fracture, have Mohs hardness of ~2 ½ and exhibit bright bluish-green fluorescence. In this work the mineral's properties and crystal structure were studied and the results are presented.
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2018
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.