Počet záznamů: 1  

Gasification of Biomass with CO2 and H2O Mixtures in a Catalytic Fluidised Bed.

  1. 1.
    SYSNO ASEP0478718
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevGasification of Biomass with CO2 and H2O Mixtures in a Catalytic Fluidised Bed.
    Tvůrce(i) Jeremiáš, Michal (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Pohořelý, Michael (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Svoboda, Karel (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Manovic, V. (GB)
    Anthony, E.J. (GB)
    Skoblia, S. (CZ)
    Beňo, Z. (CZ)
    Šyc, Michal (UCHP-M) RID, SAI, ORCID
    Zdroj.dok.Fuel. - : Elsevier - ISSN 0016-2361
    Roč. 210, DEC 15 (2017), s. 605-610
    Poč.str.6 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovafluidised bed ; gasification ; catalyst
    Vědní obor RIVJE - Nejaderná energetika, spotřeba a využití energie
    Obor OECDEnergy and fuels
    CEPGC14-09692J GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaUCHP-M - RVO:67985858
    UT WOS000413759500063
    EID SCOPUS85029035516
    DOI10.1016/j.fuel.2017.09.006
    AnotaceSteam can be fully or partially substituted by CO2 as a gasification agent. This substitution affects producer gas composition, char conversion and in-situ tar reforming. Here, wood chips were gasified in a spouting fluidised bed using silica sand and catalytic dolomitic lime as the bed material at 850 °C. The use of a gasifying agent composed of CO2 and H2O was compared to the use of CO2 or H2O alone. It was found that mixtures of CO2 and H2O as the gasifying agent improve char conversion, and that the combined gasification agents are very effective in ensuring the decomposition/destruction of tars when lime based materials are used in the fluidised bed.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2018
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.