Počet záznamů: 1  

Predator preference for Bt-fed Spodoptera frugiperda (Lepidoptera: Noctuidae) prey: implications for insect resistance management in Bt maize seed blends

  1. 1.
    SYSNO ASEP0473738
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevPredator preference for Bt-fed Spodoptera frugiperda (Lepidoptera: Noctuidae) prey: implications for insect resistance management in Bt maize seed blends
    Tvůrce(i) Svobodová, Zdeňka (BC-A) RID, ORCID
    Burkness, E. C. (US)
    Skoková Habuštová, Oxana (BC-A) RID
    Hutchison, W. D. (US)
    Celkový počet autorů4
    Zdroj.dok.Journal of Economic Entomology. - : Oxford University Press - ISSN 0022-0493
    Roč. 110, č. 3 (2017), s. 1317-1325
    Poč.str.9 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaCry1Ab ; fall armyworm ; multicolored Asian lady beetle
    Vědní obor RIVGF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin
    Obor OECDAgronomy, plant breeding and plant protection
    Institucionální podporaBC-A - RVO:60077344
    UT WOS000403150200062
    EID SCOPUS85028957217
    DOI10.1093/jee/tox098
    AnotaceNo adverse indirect effects on development and survival of predator consuming Bacillus thuringiensis(Bt)-sensitive prey was found. However, predator consumed more Bt-fed prey than non-Bt-fed prey and preference for Bt-fed prey was confirmed. We suggested that predator preferred prey based on larval mass. They compensated for the nutritional deficiency of lighter Bt-fed larvae through increased consumption. It is possible that pest larvae with variable levels of resistance may be preferentially removed from populations. Results may have implications for insect resistance management especially in Bt maize seed blends.
    PracovištěBiologické centrum (od r. 2006)
    KontaktDana Hypšová, eje@eje.cz, Tel.: 387 775 214
    Rok sběru2018
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.