Počet záznamů: 1  

Influencing fatty acid composition of yeasts by lanthanides

  1. 1.
    SYSNO ASEP0463029
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevInfluencing fatty acid composition of yeasts by lanthanides
    Tvůrce(i) Kolouchová, I. (CZ)
    Sigler, Karel (MBU-M) RID
    Zimola, M. (CZ)
    Řezanka, Tomáš (MBU-M) ORCID
    Matatková, O. (CZ)
    Masák, J. (CZ)
    Zdroj.dok.World Journal of Microbiology and Biotechnology. - : Springer - ISSN 0959-3993
    Roč. 32, č. 8 (2016), s. 126
    Poč.str.10 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.DE - Německo
    Klíč. slovaFatty acids ; Lanthanides ; Microbial lipids
    Vědní obor RIVEE - Mikrobiologie, virologie
    CEPGA14-00227S GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaMBU-M - RVO:61388971
    UT WOS000379577400004
    EID SCOPUS84976292388
    DOI10.1007/s11274-016-2093-5
    AnotaceThe growth of microorganisms is affected by cultivation conditions, concentration of carbon and nitrogen sources and the presence of trace elements. One of the new possibilities of influencing the production of cell mass or lipids is the use of lanthanides. Lanthanides are biologically non-essential elements with wide applications in technology and industry and their concentration as environmental contaminants is therefore increasing. Although non-essential, lanthanides have been proposed (and even used) to produce beneficial effects in plants but their mechanisms of action are unclear. Recently, it was suggested that they may replace essential elements or operate as potent blockers of Ca2+ channels.
    PracovištěMikrobiologický ústav
    KontaktEliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231
    Rok sběru2017
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.