Počet záznamů: 1  

Has the currently warming climate affected populations of the mountain ringlet butterfly, Erebia epiphron (Lepidoptera: Nymphalidae), in low-elevation mountains?

  1. 1.
    SYSNO ASEP0458415
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevHas the currently warming climate affected populations of the mountain ringlet butterfly, Erebia epiphron (Lepidoptera: Nymphalidae), in low-elevation mountains?
    Tvůrce(i) Konvička, Martin (BC-A) RID, ORCID
    Beneš, Jiří (BC-A) ORCID
    Čížek, O. (CZ)
    Kuras, T. (CZ)
    Klečková, Irena (BC-A) RID, ORCID
    Celkový počet autorů5
    Zdroj.dok.European Journal of Entomology. - : Biologické centrum AV ČR, v. v. i. - ISSN 1210-5759
    Roč. 113, APR 05 (2016), s. 295-301
    Poč.str.7 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaLepidoptera ; Nymphalidae ; Erebia epiphron
    Vědní obor RIVEH - Ekologie - společenstva
    CEPGAP505/10/2167 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GAP505/10/2248 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GA14-33733S GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaBC-A - RVO:60077344
    UT WOS000380706700034
    EID SCOPUS85043356146
    DOI10.14411/eje.2016.036
    AnotaceThe study evaluates abundance changes of a cold-adapted butterfly Erebia epiphron during years 1990-2010. The study is based on transect monitoring data from middle high mountains of temperate latitudes, Krkonose Mts., Czech Republic. Butterfly numbers recorded per transect walk decreased between the 1990s and the 2010s, but relative population abundances remained unchanged. The possible explanation is desynchonization of development of annual cohorts.
    PracovištěBiologické centrum (od r. 2006)
    KontaktDana Hypšová, eje@eje.cz, Tel.: 387 775 214
    Rok sběru2017
    Elektronická adresahttp://www.eje.cz/pdfs/eje/2016/01/36.pdf
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.