Počet záznamů: 1  

Development of Thermosensitive Hydrogels of Chitosan, Sodium and Magnesium Glycerophosphate for Bone Regeneration Applications

  1. 1.
    SYSNO ASEP0444730
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevDevelopment of Thermosensitive Hydrogels of Chitosan, Sodium and Magnesium Glycerophosphate for Bone Regeneration Applications
    Tvůrce(i) Lišková, Jana (FGU-C) RID, ORCID
    Bačáková, Lucie (FGU-C) RID, ORCID
    Skwarczyńska, A. L. (PL)
    Musial, O. (BE)
    Bliznuk, V. (BE)
    De Schamphelaere, K. (BE)
    Modrzejewska, Z. (PL)
    Douglas, T.E.L. (BE)
    Zdroj.dok.Journal of Functional Biomaterials. - : MDPI - ISSN 2079-4983
    Roč. 6, č. 2 (2015), s. 192-203
    Poč.str.12 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CH - Švýcarsko
    Klíč. slovachitosan ; magnesium ; mineralization
    Vědní obor RIVEI - Biotechnologie a bionika
    Obor OECDTechnologies involving identifying the functioning of DNA, proteins and enzymes and how they influence the onset of disease and maintenance of well-being (gene-based diagnostics and therapeutic interventions (pharmacogenomics, gene-based therapeutics)
    CEPEE2.3.30.0025 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    Institucionální podporaFGU-C - RVO:67985823
    UT WOS000446636700003
    DOI10.3390/jfb6020192
    AnotaceChitosan hydrogels could be formed by partial substitution of Na-beta-GP with Mg-GP at a molar ratio of 90:10. Gelation speeds were similar for chitosan/Na-beta-GP and chitosan/Na-beta-GP/Mg-GP hydrogels. Both hydrogel types were mineralized with apatite to a similar degree after incubation in SBF for 7 days. Both hydrogel types showed good and comparable cytocompatibility
    PracovištěFyziologický ústav
    KontaktLucie Trajhanová, lucie.trajhanova@fgu.cas.cz, Tel.: 241 062 400
    Rok sběru2016
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.