Počet záznamů: 1  

Shifts in metabolomic profiles of the parasitoid Nasonia vitripennis associated with elevated cold tolerance induced by the parasitoid's diapause, host diapause and host diet augmentation with proline

  1. 1.
    SYSNO ASEP0444530
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevShifts in metabolomic profiles of the parasitoid Nasonia vitripennis associated with elevated cold tolerance induced by the parasitoid's diapause, host diapause and host diet augmentation with proline
    Tvůrce(i) Li, Y. (CN)
    Zhang, L. (CN)
    Chen, H. (CN)
    Košťál, Vladimír (BC-A) RID, ORCID
    Šimek, Petr (BC-A) RID, ORCID
    Moos, Martin (BC-A) RID, ORCID
    Denlinger, D. L. (US)
    Celkový počet autorů7
    Zdroj.dok.Insect Biochemistry and Molecular Biology. - : Elsevier - ISSN 0965-1748
    Roč. 63, AUG 01 (2015), s. 34-46
    Poč.str.13 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovametabolomics ; cold tolerance ; proline
    Vědní obor RIVED - Fyziologie
    CEPLH12103 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    Institucionální podporaBC-A - RVO:60077344
    UT WOS000359166800005
    EID SCOPUS84934929083
    DOI10.1016/j.ibmb.2015.05.012
    AnotaceThe ectoparasitoid wasp, Nasonia vitripennis can enhance its cold tolerance by exploiting a maternallyinduced larval diapause. A simple manipulation of the fly host diapause status and supplementation of the host diet with proline also dramatically increase cold tolerance in the parasitoid. In this study, we used a metabolomics approach to define alterations in metabolite profiles of N. vitripennis caused by diapause in the parasitoid, diapause of the host, and augmentation of the host's diet with proline.
    PracovištěBiologické centrum (od r. 2006)
    KontaktDana Hypšová, eje@eje.cz, Tel.: 387 775 214
    Rok sběru2016
    Elektronická adresahttp://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0965174815001022
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.