Počet záznamů: 1  

Extrakce vybraných sloučenin rtuti z reálných vzorků pro speciační analýzu pomocí RP-HPLC-UV-CVG-QTAAS

  1. 1.
    SYSNO ASEP0441206
    Druh ASEPK - Konferenční příspěvek (lokální konf.)
    Zařazení RIVStať ve sborníku
    NázevExtrakce vybraných sloučenin rtuti z reálných vzorků pro speciační analýzu pomocí RP-HPLC-UV-CVG-QTAAS
    Překlad názvuExtraction of selected mercury compounds for speciation analysis by RP-HPLC-UV-CVG-QTAAS
    Tvůrce(i) Kolorosová, A. (CZ)
    Linhart, O. (CZ)
    Kratzer, Jan (UIACH-O) RID, ORCID
    Červený, V. (CZ)
    Celkový počet autorů4
    Zdroj.dok.O cenu Karla Štulíka 2015 - Soutěž o nejlepší studentskou vědeckou práci v oboru analytická chemie. - Ostrava : Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita, 2015 - ISBN 978-80-7464-362-0
    S. 16-20
    Poč.str.5 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    AkceSoutěž o nejlepší studentskou vědeckou práci v oboru analytická chemie o cenu Karla Štulíka /18./
    Datum konání04.02.2015-05.02.2015
    Místo konáníOstava
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceCST
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaspeciation analysis ; mercury
    Vědní obor RIVCB - Analytická chemie, separace
    Institucionální podporaUIACH-O - RVO:68081715
    AnotacePráce se zabývá extrakcí studovaných specií rtuti (Hg+II, methylrtuť, ethylrtuť a fenylrtuť) z tkání ryb a jejich stanovením pomocí HPLC, UV-fotochemického generování studené páry Hg a AAS s křemennou detekční trubicí (RP-HPLC-UV-CVG-QTAAS).
    Překlad anotaceExtraction of selected mercury compounds (Hg+II, methylmercury, ethylmercury and phenylmercury) is studied using fish tissue samples. HPLC is employed for speciation, whereas UV-photochemical cold vapor generation coupled to atomic absorption is used for detection.
    PracovištěÚstav analytické chemie
    KontaktIveta Drobníková, drobnikova@iach.cz, Tel.: 532 290 234
    Rok sběru2015
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.