Počet záznamů: 1  

Recent Approaches in Tooth Engineering Research

  1. 1.
    SYSNO ASEP0436647
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevRecent Approaches in Tooth Engineering Research
    Tvůrce(i) Švandová, Eva (UZFG-Y) RID, ORCID
    Veselá, Barbora (UZFG-Y) RID
    Křivánek, J. (CZ)
    Hampl, A. (CZ)
    Matalová, Eva (UZFG-Y) RID
    Zdroj.dok.Folia Biologica. - : Univerzita Karlova v Praze - ISSN 0015-5500
    Roč. 60, Suppl 1 (2014), s. 21-29
    Poč.str.9 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaengineering ; tooth ; stem cells ; culture techniques
    Vědní obor RIVEA - Morfologické obory a cytologie
    CEPGAP304/11/1418 GA ČR - Grantová agentura ČR
    NT11420 GA MZd - Ministerstvo zdravotnictví
    Institucionální podporaUZFG-Y - RVO:67985904
    UT WOS000343275800004
    EID SCOPUS84909579886
    AnotaceTooth absence and defects caused by various reasons are frequent events in humans. They are not life threatening but may bring about social consequences. Recent dentistry provides solutions in the form of prosthetics or dental implants; however, several complications and distinct limitations favour bioengineering of dental and periodontal structures. At least two types of cells (epithelial and mesenchymal) have to be recombined to produce a new functional tooth. Moreover, the tooth must be vascularized, innervated and properly anchored in the bone. To study these issues, different approaches have been established in both basic and applied research. In this review, recent strategies and techniques of tooth engineering are comprehensively summarized and discussed, particularly regarding manipulation using stem cells.
    PracovištěÚstav živočišné fyziologie a genetiky
    KontaktJana Zásmětová, knihovna@iapg.cas.cz, Tel.: 315 639 554
    Rok sběru2015
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.