Počet záznamů: 1  

A new copper(I) coordination polymer with N.sub.2./sub.-donor schiff base and Its use as precursor for CuO nanoparticle: Spectroscopic, thermal and structural studies

  1. 1.
    SYSNO ASEP0434249
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevA new copper(I) coordination polymer with N2-donor schiff base and Its use as precursor for CuO nanoparticle: Spectroscopic, thermal and structural studies
    Tvůrce(i) Khalaji, A.D. (IR)
    Rohlíček, Jan (FZU-D) RID, ORCID
    Machek, Pavel (FZU-D) RID, ORCID, SAI
    Das, D. (IN)
    Zdroj.dok.Journal of Cluster Science - ISSN 1040-7278
    Roč. 25, č. 5 (2014), s. 1425-1434
    Poč.str.10 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovacopper(I) complex ; schiff base ; spectroscopy ; thermal study ; nanoparticle ; SEM ; XRD
    Vědní obor RIVBM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    Institucionální podporaFZU-D - RVO:68378271
    UT WOS000342115700020
    EID SCOPUS84901578019
    DOI10.1007/s10876-014-0719-z
    AnotaceA new copper(I) coordination polymer, [Cu((3,4-MeO-ba)2bn)I]n (1), using a bridging Schiff base ligand, N,N0-bis(3,4-dimethoxybenzylidene)butane-1,4-diamine, (3,4-MeO-ba)2bn, containing a flexible spacer (=N–CH2–CH2–CH2–CH2–N=) has been synthesized and characterized by elemental analyses (CHN) and FTIR spectroscopy, thermal analysis and powder X-ray structure analysis. In 1, Cu(I) ions are bridged by Schiff base ligands and iodine atoms forming 1D-chain. The thermal stability of 1 was studied by thermal gravimetric and differential thermal analyses. 1 is used to prepare CuO nanoparticles via solid state thermal decomposition in air and nanoparticles thus formed are characterized by scanning electron microscopy, transmission electron microscopy and powder X-ray diffraction techniques.
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2015
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.