Počet záznamů: 1  

Cavity-enhanced surface-plasmon resonance sensing: Modeling and performance

  1. 1.
    SYSNO ASEP0428436
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevCavity-enhanced surface-plasmon resonance sensing: Modeling and performance
    Tvůrce(i) Giorgini, A. (IT)
    Avino, S. (IT)
    Malara, P. (IT)
    Zullo, R. (IT)
    Gaglio, G. (IT)
    Homola, Jiří (URE-Y) RID
    De Natale, P. (IT)
    Celkový počet autorů7
    Zdroj.dok.Measurement Science and Technology. - : Institute of Physics Publishing - ISSN 0957-0233
    Roč. 25, č. 1 (2014), 015205
    Poč.str.5 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovaoptical resonators ; optical sensors ; cavity ring-down spectroscopy
    Vědní obor RIVJA - Elektronika a optoelektronika, elektrotechnika
    Institucionální podporaURE-Y - RVO:67985882
    UT WOS000328687400025
    EID SCOPUS84891393830
    DOI10.1088/0957-0233/25/1/015205
    AnotaceWe investigate the performance of a surface-plasmon-resonance refractive-index (RI) sensor based on an optical resonator. The resonator transforms RI changes of liquid samples, interacting with the surface plasmon excited by near-infrared light, into a variation of the intra-cavity optical loss. Cavity ring-down measurements are provided as a proof of concept of RI sensing on calibrated mixtures. A characterization of the overall sensor response and noise features as well as a discussion on possible improvements is carried out. A reproducibility analysis shows that a resolution of 10 -7-10-8 RIU is within reach over observation times of 1-30 s. The ultimate resolution is set only by intrinsic noise features of the cavity-based method, pointing to a potential limit below 10-10 RIU/√Hz
    PracovištěÚstav fotoniky a elektroniky
    KontaktPetr Vacek, vacek@ufe.cz, Tel.: 266 773 413, 266 773 438, 266 773 488
    Rok sběru2015
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.