Počet záznamů: 1  

Critical temperatures of random iron–cobalt overlayers on the fcc-Cu(001) substrate

  1. 1.
    SYSNO ASEP0422717
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevCritical temperatures of random iron–cobalt overlayers on the fcc-Cu(001) substrate
    Tvůrce(i) Mašín, Martin (FZU-D)
    Bergqvist, L. (SE)
    Kudrnovský, Josef (FZU-D) RID, ORCID
    Kotrla, Miroslav (FZU-D) RID, ORCID
    Drchal, Václav (FZU-D) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Journal of Superconductivity and Novel Magnetism. - : Springer - ISSN 1557-1939
    Roč. 26, č. 4 (2013), s. 809-812
    Poč.str.4 s.
    AkceInternational Conference on Superconductivity and Magnetism (ICSM) /3./
    Datum konání29.04.2012-04.05.2012
    Místo konáníIstanbul
    ZeměTR - Turecko
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaCurie temperature ; random overlayer ; Heisenberg Hamiltonian ; first principles ; Monte Carlo simulations
    Vědní obor RIVBE - Teoretická fyzika
    CEPGA202/09/0775 GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaFZU-D - RVO:68378271
    UT WOS000317014500015
    EID SCOPUS84876469379
    DOI10.1007/s10948-012-2084-1
    AnotaceWe have theoretically investigated thermodynamic properties of random iron–cobalt monolayer deposited on the fcc(001) face of copper. The effective twodimensional Heisenberg Hamiltonian was constructed from first principles and used to estimate the Curie temperature by the random-phase approximation as well as Monte Carlo simulations. Calculations predict a weak maximum of the Curie temperature for Fe-rich composition of the overlayer.
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2014
    Elektronická adresahttp://link.springer.com/article/10.1007/s10948-012-2084-1
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.