Počet záznamů: 1  

Impact of crystallisation processes on depth profile formation in sol-gel PbZr.sub.0·52./sub.Ti.sub.0·48./sub.O.sub.3./sub. thin films

  1. 1.
    SYSNO ASEP0392014
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevImpact of crystallisation processes on depth profile formation in sol-gel PbZr0·52Ti0·48O3 thin films
    Tvůrce(i) Aulika, I. (IT)
    Mergen, S. (AU)
    Bencan, A. (SI)
    Zhang, Q. (GB)
    Dejneka, Alexandr (FZU-D) RID, ORCID
    Kosec, M. (SI)
    Kundzins, K. (LT)
    Demarchi, D. (IL)
    Civera, P. (IT)
    Zdroj.dok.Advances in Applied Ceramics . - : Taylor & Francis - ISSN 1743-6753
    Roč. 112, č. 1 (2013), s. 53-58
    Poč.str.6 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovacompositional and optical gradien ; PZT ; spectroscopic ellipsometry ; crystallisation proces ; sol-gel ; XRD ; thin films ; depth profile ; spectroscopic elipsometry
    Vědní obor RIVBM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    CEPTA01010517 GA TA ČR - Technologická agentura ČR
    GAP108/12/1941 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z10100522 - FZU-D (2005-2011)
    UT WOS000314664100008
    DOI10.1179/1743676112Y.0000000019
    AnotaceThis study revealed the influence of crystallisation processes on the homogeneity of the sol-gel PbZr0·52Ti0·48O3 thin films, allowing identification and further optimisation of thin film performance. Crystallisation processes determine the optical gradient appearance, irrespective of the chemical solvents used in this work. X-ray diffraction analysis showed that a refractive index gradient was apparent in the samples which had dominant (001)/(100) orientation and significant change of lattice parameters with thickness.
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2014
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.